nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Els psicòlegs demanen atenció sobre els problemes dels infants

Professionals d'aquest sector es reuneixen a Palma

C.R./EFE.Palma.
Ahir s'inaugurà l'Encontre de Psicologia de les Illes Balears, que va per la tercera edició i reuní 120 professionals d'aquest àmbit. La sessió començà amb la conferència de l'exdefensor del Menor de la comunitat de Madrid Javier Urra, titulada Menors: un projecte d'avui i de demà El psicòleg Javier Urra reclamà una major atenció als infants i recordà que encara hi ha dos països que no han signat la Convenció sobre els Drets de l'Infant, Somàlia i els Estats Units.

Urra asseverà que «tenim un món trist, de prostitució infantil, d'infants fent feina i on un 40% dels menors no tenen ni nom ni llinatges i, per tant, tampoc drets». No obstant això, l'actual conseller d'Unicef matisà que a «Espanya i a les Balears s'estima els infants i les famílies i les institucions en tenen cura, però no es pot negar que n'hi ha que neixen amb problemes».

Entre aquests problemes, el psicòleg destacà que ben a prop nostre «neixen infants sota els efectes de les drogues perquè la seva mare és toxicòmana; infants als quals no s'escolta i d'altres que desenvolupen característiques psicopàtiques perquè no se'ls educa en la sensibilitat». L'expert assenyalà que encara hi ha persones que «creuen que els seus fills són de la seva potestat i que poden fer amb ells el que vulguin, i per això és necessari educar els educadors, escoltar més els infants i posar una mica més el món a la seva altura».

Per la seva banda, el degà del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Balears, Julià Baltasar, declarà que «aquest tipus d'encontre és vital per poder estar al dia en una formació permanent». Aprofitant el Dia del Menor, que se celebrà ahir, Gaspar Rul·lan, director general de l'Oficina del Menor, reconegué la necessitat d'«aconseguir una major coordinació entre els distints serveis d'ajut al menor en situació de risc social i una millor distribució dels recursos» per així poder millorar els resultats. Actualment, explicà, l'administració protectora són els consells insulars, mentre que el Govern s'encarrega de la reforma i, per tant, «és necessari coordinar la feina».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.