algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Veïns i comerços pagaran entre un 17 i un 70% més per la taxa de fems

Gesa reduirà a la meitat la quantitat que pagava des de l'any 1996


Els alcudiencs notaran el proper any una apujada mínima del 17 per cent en els rebuts de fems, augment que es dispara fins al 70 per cent a alguns rebuts de comerços i indústries, segons quina sigui la seva activitat que desenvolupen i de la superfície que ocupen.

L'apujada té el seu origen, d'una banda, en el fet que l'Ajuntament repercuteix l'increment del cost de la incineració que ha aprovat el Consell de Mallorca, i, per altra banda, està motivada per la sentència del Tribunal Suprem que dóna la raó a l'empresa Gesa en el plet que interposà aquesta empresa arran de l'augment del cost dels seus rebuts aprovats el 1996. Des d'aleshores ençà, Gesa ha estat pagant 360.000 euros en concepte de fems, xifra que es reduirà enguany a la meitat.

D'aquesta manera, el Consistori haurà de recaptar els 180 mil euros que deixarà d'ingressar de Gesa entre els veïns i empreses del municipi.

El tinent de batle d'Alcúdia, Josep Melià, explicà ahir al ple el contingut de la nova ordenança de la taxa de fems que regula el nou sistema de cobrament. La Sala assumirà una part de l'increment que no traslladarà als veïns, concretament 89.000 euros.

El PP-PIA, a l'oposició, criticà el nou sistema de repartiment argumentant que els informes que es presentaren al ple no donaven garanties que els doblers que es recaptaran a través dels rebuts serà la mateixa quantitat que l'Ajuntament pagarà al Consell de Mallorca.

Els populars també varen criticar l'apujada de les taxes que «pateixen especialment els negocis i comerços d'Alcúdia, que són els que generen la riquesa d'un poble, si continuam així, els comerços preferiran instal·lar-se a altres municipis», digué Miquel Ferrer Rigo.

Josep Melià va comparar la taxa d'Alcúdia amb la d'altres municipis com Inca, Pollença o Muro i va assegurar que «els comerços d'Alcúdia pagaran menys que els seus veïns, per la qual cosa amb aquest argument podem dir que els comerciants d'altres municipis voldran venir a invertir al nostre».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.