muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

El decret d'emergències per risc químic s'aprovarà el mes que ve

Rodríguez diu que s'evitarà una multa de la UE de 200 milions d'euros

El Govern aprovarà el proper mes de desembre un decret que regularà la «distribució de competències en prevenció d'accidents greus en matèria de risc químic». El conseller d'Interior, José María Rodríguez, va explicar ahir que aquest serà el primer pas perquè la Unió Europea retiri l'amenaça de sancionar la Comunitat amb una multa de fins a 200 milions d'euros per incompliment de la legislació europea en no tenir un pla especial contra el risc químic.

En la compareixença parlamentària per explicar el pressupost de la Conselleria d'Interior i Funció Pública, el responsable autonòmic va assegurar que un pic aprovat aquest decret, l'any 2004 es redactarà, s'aprovarà i s'implantarà el pla de risc químic. Serà llavors quan la Unió Europea decidirà si aixeca o no l'amenaça de sanció «greu» que es va imposar a les Balears per «incompliment del dret de protecció de les persones».

Aquest pla afectarà cinc complexos químics de les Balears -les indústries de Repsol a Aucanada i Cas Tresorer, CLH de Son Ferriol i els ports de Palma i Alcúdia-, on es fixaran mesures d'emergència interna, però també es delimitarà un perímetre exterior en el qual restringiran les actuacions urbanístiques.

A part d'aquest pla, el conseller Rodríguez es va comprometre a implantar els d'inundacions, incendis forestals, transport de mercaderies perilloses, seguretat a les platges, a les muntanyes i torrents, contaminació d'aigües marines i riscs geològics. Aquests programes i els de coordinació d'emergències tendran un pressupost de 4'9 milions d'euros.

En total, la Conselleria disposarà d'un pressupost de 22 milions, el doble de l'any passat. Rodríguez destinarà 1'2 milions a la creació de la Policia Turística. Aquesta despesa, que no inclou la formació, suposarà el 75% del cost, ja que el 25% restant l'hauran d'aportar els municipis que se'n vulguin beneficiar. Els 100 nous agents, que ja seran al carrer el mes de maig, seran operatius sis mesos i tendran el mateix sou base que els policies municipals del lloc on siguin destinats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.