muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Els constructors seran consultats per realitzar els canvis al PGOU

L'Ajuntament vol crear una comissió en què també hi sigui l'oposició

L'Ajuntament vol crear una comissió per iniciar un seguit de modificacions en el Pla General d'Ordenació Urbana encaminades, sobretot, a corregir els errors que arrossega la seva documentació i que, segons el regidor d'Urbanisme, Gabriel Darder, «creen una gran inseguretat jurídica entre particulars i promotors».

La mateixa comissió també estudiarà i consensuarà els canvis que s'hagin d'incloure al Pla especial dels horts de tarongers.

El regidor assegurà que en aquesta comissió hi tindran una participació directa tant la patronal de la construcció com «tots els partits de l'oposició». I afirmà que «així s'allunyaran les possibles sospites segons les quals allò que se sol fer és afavorir un sector determinat amb un augment de la permissivitat constructora».

El titular d'Urbanisme considerà «absurdes» aquestes suspicàcies, sobretot si es té en compte que serà el pla territorial de mallorca que dictamini cap on es pot créixer i com. Fa uns dies, una representació de la patronal de la construcció de Sóller es va reunir amb l'equip de govern per parlar de tota aquesta problemàtica.

El portaveu de la patronal esmentada, Pere Suau, manifestà la satisfacció del sector pel fet que l'Ajuntament els hagi tingut en compte a l'hora de perfilar les correccions del Pla General.

Segons Suau, «el sector ja havia avisat de totes les deficiències del PGOU -algunes de realment absurdes- quan l'equip redactor l'estava elaborant. Però el problema és que no ens feren gens de cas i, per això, ara ens veim obligats a fer aquestes modificacions».

Suau assegurà que els constructors no demanen en absolut cap tracte de favor per a la seva activitat, sinó tan sols «més seguretat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.