algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

La batlessa retira el seu candidat a tresorer i dóna suport al del PP

L'oposició criticà que no s'hagués donat aquest càrrec abans

La Unió Independent d'Artà (UIA) va votar ahir en ple extraordinari a favor que el tresorer titular de l'Ajuntament fos un membre de l'oposició, el regidor del PP Bartomeu Palmer. La batlessa, Margalida Tous (UIA), que presentà inicialment com a candidat un membre del seu partit, Josep Danus, va canviar la seva proposta inicial, renuncià a presentar candidat i acceptà el que els populars proposaren. També el tresorer suplent serà la funcionària de l'Ajuntament, Magdalena Fuster, aquesta sí proposada pels Independents. Fou sense dubte el primer símptoma de la debilitat d'un equip de govern integrat només per tres persones.

Els diferents membres de l'oposició criticaren la gestió dels Independents i de la nova batlessa i coincidiren a assenyalar que el tresorer s'hauria d'haver nomenat molt abans atès que és una figura necessària per fer qualsevol pagament. Així Palmer comentà que «amb aquesta demora s'han vist afectats els funcionaris que no han cobrat les nòmines i l'equip de govern era conscient d'això. Hi ha hagut malestar entre els funcionaris».

Tous digué que s'havia ofert el càrrec de tresorer titular a Josep Silva (PSOE) i el de tresorer suplent a Rafel Gili (UM) i «Silva declinà la responsabilitat i Gili no em va contestar per això he decidit presentar un candidat del meu partit perquè no serem nosaltres els que bloquejarem la gestió municipal. Si algú vol fer una altra proposta nosaltres tenim les portes obertes», afegia la batlessa.

Silva explicà que «no podíem assumir aquest càrrec sense tenir cap àrea de govern. Ara bé nosaltres no posarem cap tipus de dificultat perquè l'Ajuntament funcioni. No posarem entrebancs». Gili, per la seva banda comentà que «nosaltres decidírem que estaríem a l'oposició i per tant no ens hem volgut implicar».

Davant aquesta situació, Palmer del PP es va oferir com a candidat i Margalida Tous va dir que retiraven la seva proposta i donaven suport al PP. Julen Adrian (EU-EV) es va sumar a les crítiques llançades contra els Independents i al final de la sessió plenària va informar a la batlessa que es volia convocar una junta de portaveus per parlar de dos temes: la comissió de festes i els despatxos de l'oposició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.