muy nuboso
  • Màx: 17.17°
  • Mín: 11.35°
16°

L'Ajuntament exigirà a Costes la regeneració dunar de cala Agulla

Les banderes blaves concedides a les platges es col·locaren ahir

L'Ajuntament de Capdepera exigirà a la Demarcació de Costes que es dugui a terme la regeneració de les dunes de cala Agulla, un projecte que es va sol·licitar al Ministeri de Medi Ambient l'any 2001. Així ho va explicar ahir el batle de Capdepera, Joan Ferrer, a la platja de cala Agulla en el transcurs de l'acte d'aixecament de les banderes blaves concedides a les platges del municipi. «Aquest és un projecte que ha elaborat el Ministeri de Medi Ambient i que ja està acabat. Nosaltres exigirem que aquest hivern es dugui a terme. Per a nosaltres és molt important aquest tema».

D'altra banda, Ferrer comentà que «és necessària també la regeneració de la platja de cala Agulla, que deixaren tan malmesa els diferents temporals i en la qual no s'ha fet cap tipus d'actuació. Nosaltres volem que s'hi efectuï la regeneració extraient l'arena de la mar d'uns 20 a 30 metres». El projecte de regeneració dunar consistiria a reforestar les dunes, fer-ne el tancament a través de barreres de fusta i instal·lar una sèrie d'accessos posant passarel·les de fusta.

D'altra banda, Ferrer, acompanyat de la regidora de Medi Ambient i dels socorristes de Creu Roja, aixecà ahir les banderes blaves que la Fundació Europea d'Educació Ambiental ha concedit a les platges de cala Agulla, sa Font de sa Cala, Son Moll i cala Mesquida.

L'acte simbòlic es va dur a terme a cala Agulla. Aquesta platja feia quinze anys que tenia la bandera blava, després la va perdre durant dos anys i el 2002 la tornà a recuperar. S'han de complir una sèrie de requisits per poder aconseguir aquest reconeixement. Així l'aigua ha d'estar ben neta i la platja ha de cobrir uns serveis mínims com banys, vigilància i neteja.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.