cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.61°
10°

El Club Carros de Foc reivindica la vida de la mítica Moto Guzzi

Devers 50 aficionats celebraren ahir al municipi la «I Guzziada»

JOSEP M.SASTRE. Campos.
Una màquina única i irrepetible. La Guzzi pot parèixer a primer cop d'ull una moto fràgil, però és tal vegada en aquesta aparent senzillesa on hi ha el seu secret. La Moto Guzzi arribà a Mallorca des d'Itàlia en la dècada dels 60 i es va convertir en un màquina capaç d'afrontar qualsevol terreny i situació. Després, la marca fou adquirida per una empresa espanyola que la convertí en la Moto Guzzi Hispania. Un dels pobles on l'ús de la Guzzi arrelà més fort va ser Campos, a causa de la seva estreta relació amb foravila, ja que era una moto molt emprada pels pagesos.

A Campos hi ha ara mateix unes 300 motos Guzzi i ahir devers 50 integrants del Club Vehicles Antics Carros de Foc celebraren una festa que anomenaren «I Guzziada», com a acte reivindicatiu del mític vehicle.

Els propietaris d'aquestes motos de col·leccionista es reuniren a la plaça del Mercat per començar una excursió per la ruta cicloturística fins a les escoles del Palmer, on feren un dinar d'amants de les Guzzi.

Ser propietari d'una Guzzi no és gens fàcil avui dia. «El manteniment és car i difícil i requereix unes peces molt males de trobar», explicà Sebastià Montserrat, que durant 40 anys ha estat mecànic de Guzzi a Campos. Montserrat afirmà que aquesta motocicleta va aconseguir una acceptació sense precedents perquè «no cansa, abans tot ho feien amb la Guzzi, anar a Palma i per foravila; és molt senzilla i resistent i té un motor molt pràctic».

Per corroborar aquestes paraules, va posar l'exemple de tres germans que feren el servei militar cada un amb la mateixa Guzzi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.