cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
34°

Pere Rotger: «Em veia més dins l'Executiu però el president no vol un conseller a mitja jornada»

El nou president del Parlament es mostra sorprès per la seva elecció i avança que no deixarà la batlia d'Inca

Es va desvetllar el misteri i el primer sorprès va ser ell. Pere Rotger i Llabrés (Inca, 1951) és des d'ahir el president del Parlament de la sisena legislatura. El líder del PP insular va avançar que no renunciarà a la batlia d'Inca -sí que deixarà un dels sous- i va reconèixer, en un exercici de sinceritat, que es veia més com a conseller però que assumia el càrrec amb «orgull» per ser el «president de tots».

-Vós heu estat el primer sorprès?
-Sí. El president del partit és una persona que no diu les coses fins el darrer minut i així ha estat. Quasi a les set i mitjà del matí m'ha cridat per telèfon per saber si voldria assumir aquesta responsabilitat. M'ha agafat per sorpresa. Mai no hauria pensat que podria ser jo perquè al partit hi ha gent més preparada. Em veia més, en un futur no ara, com a membre de l'Executiu perquè som un home de gestió però no havia de decebre el meu president. És una gran responsabilitat i un gran honor.

-Us vèieu més com a conseller?
-Sí, però el president no vol un conseller a mitja jornada. Aquest repte era inassumible perquè en cap moment volia deixar la batlia d'Inca.

-Per tant, no pensau dimitir com a batle?
-No. Precisament una de les coses que m'han ajudat a acceptar aquest càrrec és el fet que sigui compatible amb la batlia d'Inca perquè tenc un compromís molt ferm amb la meva ciutat. Òbviament el càrrec de president del Parlament suposa molta feina de representació institucional que cau en cap de setmana però entre setmana hi ha moltes hores per fer feina i no necessàriament he d'estar al Parlament.

-Ni tan sols us plantejau deixar la batlia progressivament?
-En principi no. Demà (per avui) tenc una reunió amb el meu grup municipal perquè tenim molts de projectes. Estic molt orgullós d'haver acceptat aquest repte personal i polític però per damunt de tot hi ha un compromís amb els ciutadans i no puc decebre'ls.

-I si no fos compatible, no ho hauríeu acceptat?
-No. Jo tenia el compromís d'acabar els quatre anys com a batle o almanco tres anys bons de legislatura. El president del partit sabia que jo volia continuar com a batle d'Inca i d'aquesta manera s'han aconseguit els dos objectius.

-I a partir d'ara, què?
-Ara em posaré en contacte amb els lletrats perquè em posin al dia perquè el 25 i el 26 ja tenim el debat d'investidura. Parlaré amb tots els membres de la Mesa i demà (per avui) em reuniré amb els portaveus de tots els grups parlamentaris. Començam una nova legislatura i he d'escoltar a tothom. Acab d'arribar i ha de prevaler sobretot la prudència.

-Considerau que Jaume Matas ha tornat amb l'estil d'Aznar?
-Jo el veig molt madur. Ja no té res a veure amb el de fa quatre anys. Ell va tenir un xoc fort, com va ser perdre el govern sent el més votat. Però ha estat tres anys ministre i això ensenya molt. Ara ens trobam davant un president que té més escola que mai.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.