nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

UM considera que l'oferta del PP és bona però esperarà la de l'esquerra

La direcció valora els riscos d'«absorció» que pot tenir el pacte

L'executiva i el consell polític d'Unió Mallorquina van valorar ahir de manera positiva l'oferta llançada pel PP de cara a garantir la governabilitat del Consell de Mallorca. Amb tot, el partit esperarà a rebre una contraoferta de les forces d'esquerra per poder valorar i prendre una decisió definitiva, que es podria conèixer en pocs dies.

En la reunió del consell polític, la presidenta del partit, Maria Antònia Munar, va explicar als dirigents de la formació -una quarantena- els principals punts de l'oferta llançada per Jaume Matas, que deixa en mans d'UM el control exclusiu del govern insular. La major part dels assistents va rebre de manera satisfactòria la proposta, que consideraren interessant perquè cobreix les principals expectatives del partit, que passaven per l'exigència d'un govern en solitari al Consell.

Altres foren més crítics i alertaren del «perill» que pot representar a llarg termini un pacte amb el PP. Aquests tornaren a suggerir la necessitat de diferenciar les actuacions d'ambdós partits per evitar que l'acord pugui diluir el perfil de cada formació i acabi en una «absorció» del partit gran sobre el petit.

La reunió del consell polític, mantinguda a la seu del partit, es va iniciar passades les vuit del vespre i va durar més de dues hores. Alguns dirigents de la formació no descartaren que els partits d'esquerra pugnassin per fer una contraoferta i finalment es va decidir esperar que les forces progressistes presentin la seva proposta abans de posicionar-se.

UM no va considerar un problema la creació de l'Institut d'Afers Socials, que quedaria en mans del PP, perquè seria molt semblant al que volia crear aquest partit. Alguns dels presents sí que van manifestar la necessitat de controlar fins al darrer detall la lletra petita del document programàtic que els proposarà el PP. A més van considerar necessari negociar no només les autopistes proposades per Matas, sinó també les dessaladores i els pressuposts del Govern balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.