cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

Cañellas veu «normal» la victòria del PP i diu que enyora la vida de partit

L'expresident presenta amb Jaume Sastre el llibre sobre la seva vida

El primer president del Govern balear, Gabriel Cañellas, va considerar ahir «normals» els resultats obtinguts pel PP en les eleccions autonòmiques i va assegurar que no enyora el poder però si la vida de partit. El que fos president des de 1983 a 1995 va participar en la presentació de l'obra de Jaume Sastre, Conversa amb Gabriel Cañellas, l'amo en Bie, que es va dur a terme ahir al passeig del Born, coincidint amb la Fira del Llibre.

«No s'ha produït res més que la repetició de resultats d'altres vegades», va assegurar Cañellas sobre la victòria electoral del PP, i «qui s'estranya és perquè devia voler que hi hagués qualsevol tipus de desastre al partit». L'expresident havia ajornat la presentació del llibre fins després de les eleccions, per evitar que es poguessin fer lectures interessades de les seves reflexions.

Abans de començar la presentació del llibre, l'exlíder del PP va considerar que «molta nosa no ha fet» la seva presència en determinats actes públics del partit i va evitar aconsellar en públic als actuals líders populars sobre la necessitat de pactar amb UM la governabilitat del Consell. Cañellas sí que va voler deixar clar que «no enyor en absolut ni el poder ni comandar, està clar que per comandar serveix qualsevol, només sent una certa enyorança de la vida de partit, de les relacions humanes».

Davant un nombrós públic, l'expresident va presentar ahir el llibre de Jaume Sastre, en què es fa un repàs a la seva trajectòria política i personal, a partir de les converses mantingudes entre ambdós durant dos anys. Cañellas va avisar «els navegants amb mal rumb» que no trobaran morbositats en aquesta obra perquè «hem intentat que sigui el més històrica possible, sense enfrontaments ni polèmiques».

L'excap dels populars va explicar que «hem fet una bona feina», va demanar disculpes a les persones que no apareixen al llibre i va destacar que «he contestat les preguntes que m'ha fet una persona que té una manera de ser i de pensar i una filosofia totalment contrària a la meva i això era un repte que volia assumir».

L'excap de l'Executiu també va afirmar que en cap moment no ha volgut destacar cap figura per sobre de la resta. «Dir que Maria Antònia Munar és un dels contrincants més difícils i una de les persones amb qui la relació fou més difícil no és descobrir res nou». Cañellas gairebé va descartar que després del llibre de Sastre es pugui publicar una biografia perquè «el que ara no surt d'aquí a vint anys no interessara a ningú. Hi ha coses que bé estan enterrades on estan».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.