algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
15°

La punta de n'Amer va rebre en sis mesos quasi 200.000 visitants

Aquest és el resultat que es desprèn d'un estudi fet per universitaris

L'espai protegit de Sant Llorenç, inclòs dins el parc natural de Llevant, la punta de n'Amer, ha rebut entre els mesos d'agost del 2002 i el gener del 2003 quasi 200.000 visitants. Aquesta és una dada a tenir en compte que es desprèn d'un estudi que ha estat elaborat per dos joves estudiants de segon cicle de llicenciatura de geografia de la UIB, Margalida Amer i Pere Bergas sota la direcció del doctor Macià Blázquez i que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient i l'Ajuntament de Sant Llorenç.

Tant Pere com Margalida han fet una feina molt ben feta i interessant que els ha ocupat sis mesos d'investigació. Així després de moltes enquestes s'han extret una sèrie de conclusions i s'han elaborat unes propostes de gestió. Una de les dades a destacar seria també que la zona dunar està sotmesa a una forta degradació tant per la forta freqüentació com per la pèrdua d'arena constant.

A l'estudi s'assenyala que el fet que la punta de n'Amer es trobi entre dos nuclis turístics intensius com sa Coma i cala Millor i atès que aquesta àrea no està tancada en cap indret, el visitant pot entrar per qualsevol punt i fer que el nombre d'usuaris i les activitats que realitza siguin nombrosos i difícils de controlar provocant un increment del riscos ambientals i una major degradació del medi. La zona protegida va rebre en sis mesos 192.813 visitants i 116.793 foren durant els mesos d'agost i setembre. L'ús més important és el del vehicle motoritzat rodat, el bany a la platja o a la costa i el passeig a peu o a cavall o bé el pícnic. Activitat aquesta darrera classificada com impacte ecològic negatiu igual que el trànsit rodat.

Una de les conclusions de l'informe és que és necessari millorar la gestió d'aquest espai per tal de preservar el medi natural, una gestió consensuada entre els organismes públics competents en la matèria i el propietari.

Quant a les propostes, es divideixen en quatre blocs: la necessitat d'incrementar la informació sobre la punta; fer una zonificació de l'àrea natural, dotar d'infraestructures i millorar el manteniment de la zona.

El batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, destacà que «es tracta d'un document molt interessant que s'ha de tenir en compte».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.