muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Els esquits del Prestige arriben a Cort

Es debateren tres mocions dels partits polítics i sols s'aprovà per unanimitat la del PSM


El fuel-oil del petrolier Prestige va esquitar ahir els regidors congregats en el saló de plens de l'Ajuntament de Palma per participar en la darrera sessió de l'any. Els nacionalistes del PSM varen sortir reforçats d'aquest debat, perquè la seva moció va ser l'única, de les tres que es discutiren, que es va aprovar per unanimitat per totes les formacions polítiques.

Qui havia preparat millor la defensa de la seva posició va ser el regidor d'Esquerra Unida-Els Verds, Jordi López. La coalició presentava la seva proposta de manera conjunta amb els socialistes, amb ganes d'editar de nou el debat que des de fa dies enfronta el PP amb la resta de formacions arreu de l'Estat i López no va defraudar, exigint responsabilitats a la Xunta i a Madrid.

El cert és que EU-EV havia preparat molt bé la posada en escena, repartint adhesius entre els assistents, amb el lema «mai més», la traducció catalana del «nunca mais» que darrerament s'està convertint en un lema unitari de tota la ciutadania.

El PP, però, mostrà la seva habilitat evitant el cos a cos. Fins i tot el regidor José Manuel Sierra va colocar-se l'adhesiu, que li havia entregat el candidat a la batlia de Palma per Esquerra Unida, Eberhard Grosske, que en els darrers temps s'ha convertit en un habitual de les sessions plenàries de Cort.

José María Rodríguez defensà la proposta alternativa dels populars, però en cap moment va dir que els seus companys de formació havien gestionat bé la catàstrofe ecològica més important de la història de l'Estat. «Aquesta no és una història de bons i de dolents, com pretenen vostès. Aquí el que hem de fer és sensibilitzar-nos i donar la màxima ajuda i solidaritat als afectats per l'abocament de petroli d'aquesta nau».

Evidentment, els populars no podien acceptar la proposta de les forces de l'esquerra no nacionalista, perquè el seu punt cinquè demanava: «l'Ajuntament Ple acorda instar el Govern de l'Estat a obrir una investigació per demanar les responsabilitats polítiques que corresponguin, a tots els càrrecs públics per la falta de previsió i la manca de reacció que era exigible per prevenir i reduir els efectes d'aquesta catàstrofe».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.