nubes dispersas
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
12°

Antònia Reig, restauradora del Taller del Bisbat: «Reconstruir aquesta peça serà tot un repte»

La restauració de la talla del Sant Crist de la Sang serà «un repte, però no un treball impossible», va assegurar Antònia Reig, encarregada del taller de restauració del Bisbat de Mallorca. Reig i el seu equip realitzaran la reconstrucció, de les despeses de la qual es farà càrrec el Consell de Mallorca, institució que conserva el patronatge de la imatge com a hereva del Gran i General Consell.

«La talla va impactar al terra i, després, l'atacant va saltar a sobre i la va trepitjar», va comentar Reig. La conseqüència d'aquest acte va ser «una peça destrossada». El Sant Crist de la Sang es trobava al terra fet miques i només quedava sencer «mig tors, una cama, un braç amb alguns dits i el cap, encara que té la barbeta danyada i una petita rascada al nas».

Durant el matí, les restauradores es varen dedicar a fer fotografies del lloc i a recollir tots els trossos escampats per l'església. Aquesta tasca es va fer per zones, agafant «primer les parts grans i embolicant-les» i, després, «les petites». El següent pas va consistir a classificar les restes i a «estudiar i valorar els desperfectes per poder iniciar la reconstrucció». «La talla es troba en molt mal estat, la seva restauració serà complicada i llarga». Després de la inspecció per part dels tècnics de patrimoni històric del CIM, es varen emetre els corresponents informes de danys.

Segons un comunicat del CIM, «el Sant Crist de la Sang podrà tornar a presidir la pròxima Setmana Santa la processó del Dijous Sant». Tanmateix, Reig dubta que «pugui estar a punt per a Setmana Santa». El treball de la restauradora començarà situant les peces, petites i grans, sobre una taula. Després, es «recompondrà tros a tros la imatge, com si fos un puzzle». «Anirem provant fins que encaixin totes les parts». Acabada la reconstrucció, es consideraran tasques addicionals com, per exemple, pintar de nou el Crist.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.