nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Els venedors del mercat del dissabte es queixen del trasllat de la Policia

Han perdut places de venda amb els locals a l'edifici de les Avingudes


L'obertura de les noves oficines de la Policia Local de Palma en el carrer Jaume Lluís Garau ha provocat nombrosos problemes amb els venedors del mercadet dels dissabtes, que tradicionalment s'instal·laven en aquesta via de Palma. Les noves dependències, corresponents a la unitat de centre, obliguen a deixar més de mig carrer buit per facilitar les tasques policíaques. Durant la setmana no hi ha cap mena de problema, però la nit del divendres, més enllà de les onze, comencen els conflictes amb els venedors ambulants.

La supressió dels llocs de venda ha obligat a una reubicació de les paradetes, que per cert han perdut metres d'exposició. Alguns dels afectats feia anys que mostraven els seus productes en el mateix indret i ja s'han registrat enfrontaments violents per cada metre de carrer.

El perill existent és que el conflicte s'agreugi en el decurs dels propers dies a causa de la manca d'espai. Per això mateix, els nacionalistes del PSM a l'Ajuntament de Palma sol·licitaran que es dugui a terme com més aviat millor l'ampliació del mercadet dels dissabtes cap al carrer Fra Cuñado.

Aquesta ampliació va ser aprovada en el darrer ple de la institució, arran d'una proposta d'Esquerra Unida-Els Verds, que considerava que era una bona iniciativa per potenciar el trasllat dels compradors fins al passeig per l'Artesania, on se situen els locals comercials creats amb el suport de l'Ajuntament.

Remodelar
Ningú no dubta que el mercat dels dissabtes és una tradició de la ciutat. Ha canviat nombroses vegades d'ubicació i avui en dia està ben arrelat a les Avingudes. Però també és ben necessari que aquest mercadet passi per una remodelació en profunditat que se li doni més promoció i millor organització. L'extensió cap al passeig de l'Artesania és molt important per afavorir aquesta zona de la ciutat de Palma, però també és clau que la resta del mercat es reestructuri i promocioni de manera correcta i s'hi augmenti la seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.