algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 8.69°
18°

El centre gallec no participarà a la manifestació de dissabte «perquè ens devem a la Xunta»

El president Fernández Pombo creu que «molts de voluntaris mallorquins no han anat a treballar»


El centre gallec de Mallorca no participarà a la manifestació «Salvemos o mar» convocada per la CNT per al proper dissabte dia 21. El president del centre, Luis Fernández Pombo, va explicar ahir a Diari de Balears que «nosaltres no participam en cap manifestació política. Nosaltres ens devem a la Xunta i en aquests moments al seu president, Manuel Fraga. Som com les ambaixades de Galícia arreu del món».

Fernández Pombo també va explicar que «la manifestació i la recollida de fons no està encaminada a ajudar el poble gallec. Només volen fer mal a la Xunta, demanar dimissions de Fraga i Matas i fer-se venir l'aigua al seu solc. I nosaltres no estam disposats a participar en manifestacions polítiques perquè ens devem al govern gallec. Tampoc les faríem si les convocàs la dreta».

El centre gallec de Mallorca depèn d'una conselleria de la Xunta de Galícia, i en reben finançament directe. El seu president no va voler dir quina era la quanitat que s'hi aportava anualment, «però sí us podem dir que ens ajuden molt, al centre, en les millores que feim i en les activitats».

Una altra de les principals activitats del Centro Gallego és la del restaurant que tenen en el seu local de Can Pastilla. Des de l'oficina de premsa del Bloc Nacionalista Gallec es va confirmar que «reben subvencions, directes del pressupost de la comunitat». La Xunta encara no ha facilitat a Diari de Balears les aportacions que es fan al centre.

Fernández Pombo també va atacar duríssimament els voluntaris desplaçats fins a Galícia per col·laborar en les tasques d'extracció del litoral del fueloil vessat pel Prestige. El president del centre gallec va dir que «veig bé que la gent col·labori, però no ens hem d'enganar, molts no han anat allà a treballar, simplement aprofiten un viatge gratuït per viatjar. És una cosa que ja se sap, els joves són així. No estic gens d'acord amb aquestes mogudes que s'han organitzat. Tot s'hauria d'haver muntat de forma més seriosa, amb gent disposada a anar a treballar de veritat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.