algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Antich: «És hora que ens tornin en Matas perquè ens fa quedar malament»

El president criticà l'actuació del ministre en el «Prestige»

«Un partit que agafa un senyor, se l'endú, el fa ministre per després tornar-lo com a candidat, és un partit que no pensa en Espanya sinó que només pensa en el seu partit. Ja és ben hora que ens el tornin perquè amb el paper que fa està donant una molt mala imatge dels mallorquins. Aquí el transport no funciona bé però allà deu anar molt pitjor, quan el ministre va tardar vuit dies a arribar a Galícia. Així parlava el president del Govern Balear, Francesc Antich, en el seu poble, en el transcurs de la presentació de Jaume Jaume com a candidat a la batlia d'Algaida pel PSOE.

Antic fou molt crític amb el PP i amb el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, i aprofità l'acte per fer un repàs a la «manera de ser i d'actuar» del PSOE i volgué deixar ben clar que el pacte de Progrés gaudeix de molt bona salut. «Molts no creien en nosaltres però hem durat el que havíem de durar i duràrem molt més, tot i les estirades. Això és normal perquè tan a prop de les eleccions tots els partits volen presentar coses seves. El pacte ha demostrat gran capacitat de consens i no hi ha dubte que seguiran governant les forces progressistes.

Antich llançà un dur atac al govern d'Aznar. «No s'han tallat un pèl en crear mala imatge en matèria turística, quan a les dades que ens arribaven, les Illes tenien la més alta ocupació; no s'han tallat un pèl en invertir milions en tren a moltes bandes i aquí res ; no s'han tallat un pèl en els descomptes aeris, quan en els darrers anys ha pujat un 60% i quan el transport entre Illes és els més cars d'Europa..

Així mateix, atacà «la privatizació que ha fet el PP. Llavors el dia que ve una catàstrofe resulta que Espanya que té tanta costa ha de demanar vaixells a Bèlgica que no la té. No confiar amb el públic és deixar la gent al pairo. Quan es fan polítiques de privatització qui ho passa més malament és la gent senzilla».

Francesc Antich defensà l'interès general. «Hem pensat en l'interès general quan hem implantat l'ecotaxa. Quan arribàrem al Govern trobàrem dins un calaix un projecte d'ecotaxa que no s'aprovà perquè un hoteler, en el seu moment, ho va impedir. Ja era hora que es deixàs de governar de segons quins despatxos. Hem pensat en l'interès general, quan hàgim gestionat 2.500 habitatges».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.