muy nuboso
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
17°

Antich acusa el PP de «botxins» per evitar més descomptes aeris al Senat

Els populars impedeixen que es pugui augmentar la bonificació

El president del Govern balear, Francesc Antich, va qualificar de «botxins» els senadors del PP que evitaren amb els seus vots en contra que prosperàs una esmena als pressuposts de l'Estat en la qual es demanava que s'incrementàs del 33 al 50 per cent el descompte que reben els residents per viatjar. L'esmena dels socialistes va rebre el suport de la resta de grups a la cambra alta.

«Avui -per ahir- és un mal dia per a les Balears», va assegurar Antich després d'agrair la posició dels partits nacionalistes, que «han sabut defensar millor els interessos de Balears que el PP». El president carregà amb duresa contra els populars, que «s'han quedat sols en contra de les Illes Balears» i que «han evitat que el transport aeri surti més barat», va explicar.

El president acusà el PP de «veure únicament les Balears com un lloc per venir a fer caixa» i recordà que la balança fiscal es de 1.800 milions d'euros a favor de l'Estat, que no reverteixen en la construcció d'infraestructures bàsiques a l'Arxipèlag. «El més normal seria que una part d'aquests doblers es destinassin a compensar els desequilibris generats per la insularitat», va apuntar.

El cap de l'Executiu qualificà el posicionament dels populars illencs d'«incomprensible» i assegurà que «la ciutadania en prendrà bona nota». Antich qualificà de «cínica» la proposta de pacte d'Estat formulada pels conservadors illencs, que «continuen posant entrebancs i tiren balons fora a l'hora de desenvolupar el Règim Especial Balear (REB)».

«El cinisme arriba fins al punt de demanar que no sigui l'Estat qui resolgui les desigualtats», però «votaran al Parlament a favor que siguin els mateixos ciutadans de Balears els que paguin el REB», va avançar el president. «Ja no me'n fii», va dir Antich, de la proposta llançada per la diputada estatal del PP, Rosa Estaràs, per negociar amb el Ministeri de Foment una solució a la situació del transport aeri, malgrat que Antich mantingué que es mostra obert al diàleg.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.