algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.64°
15°

Un polvorí al bell mig de Son Anglada

Un gran solar acull un desballestament de vehicles i de màquines industrials


Un immens solar de la zona rural de Son Anglada al terme municipal de Palma s'ha convertit en un gran polvorí que només espera la desgràcia per volar. Centenars de vehicles desballestats s'hi acumulen, juntament a una gran quantitat d'olis, restes de combustibles, mercuri, bateries i pneumàtics emprats que es poden veure a través d'un forat en una reixa verda metàl·lica que tanca aquest solar.

«Si això es prengués foc tendríem una catàstrofe de primer nivell», assegura el regidor d'Unió Mallorquina a l'Ajuntament de Palma, Ferran Trujillo. Els nacionalistes de centre expliquen que «per sort sembla que el terreny està ben impermeabilitzat i s'eviten filtracions de pluja que podrien acabar en els pous i aqüífers propers».

Aquest abocador de deixalles on també hi senyoregen restes de trailers industrials i de maquinària emet de forma constant agents contaminants que es mesclen amb l'aire de l'atmosfera i que gràcies als vents que bufen en aquesta zona elevada de la ciutat es desplacen fins molt lluny. Els veïns han emprès una lluita molt dura contra aquestes instal·lacions, que varen néixer el 1976 i que tenen nombroses ordres de tancament, la darrera d'elles dictada l'any 2000.

«Un dels principals problemes que es plantegen en aquests moments és que aquesta empresa està fent una feina totalment necessària per a l'Illa, perquè si no els residus estarien escampats per tot. El que passa és que aquí no és l'indret on s'han de fer aquestes tasques. Per això mateix demanarem a les administracions que es posin a fer feina de forma conjunta per poder desenvolupar com més aviat millor els polígons de residus».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.