algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Cort necessita 15 milions d'euros de Madrid per fer la falca verda

Sense les aportacions de l'Estat el projecte no es podrà desenvolupar


L'execució de la falca verda depèn del capital que aporti el Govern central. Així ho va confessar ahir el tinent de batle d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Rafel Vidal, qui assegurà que «s'està negociant un conveni amb el Ministeri de Medi Ambient en virtut del qual Madrid aportarà un total de 15 milions d'euros». De moment, Cort té assegurat un total de 4,8 milions d'euros del pressupost del 2003 del Ministeri de Medi Ambient, que serviran per iniciar l'execució de la primera fase de les obres «abans del proper estiu».

El regidor Vidal va explicar que al gener es tancarà l'avantprojecte de la falca verda amb l'arquitecte Ribas Piera, i després es començarà a treballar amb la contractació de les obres. «El que hem demanat a l'equip que fa el projecte és que el desenvolupi en fases ben diferenciades, que s'aniran realitzant segons les disponibilitats pressupostàries del Consistori».

En aquests moments, les arques municipals estan molt castigades després d'haver pagat 24 milions d'euros en expropiacions. «Per això mateix és tan important aconseguir els doblers de Madrid per tirar endavant el projecte. Nosaltres n'hem d'aportar almanco 15 més per poder acabar d'executar les zones verdes, però resulta que no disposam d'aquests doblers.

Per això mateix demanarem a la resta de les institucions, com per exemple el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears que ens ajudin a tirar endavant aquest projecte, però també demanarem capital a la Unió Europea, però amb l'ampliació és de cada vegada més difícil aconseguir capitals de Brussel·les».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.