cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

La Fira de sa Perdiu assolí un rècord de quantitat i qualitat dels exemplars

Milers de visitants gaudiren d'una àmplia oferta en els carrers cèntrics de la localitat

Fins a 80 participants amb 80 reclams prengueren part en el concurs de perdius que es desenvolupà en el marc de la Fira de Montuïri, que en la seva XXIV edició va destacar tant per la qualitat com per l'elevat nombre dels exemplars presentats assolint una xifra rècord. El motiu d'aquest augment (l'any passat n'hi hagué 64) fou que per primera vegada els que se situaven entre els 10 primers llocs puntuaven per al campionat de Mallorca que es realitzarà en el mes de gener.

Un jurat és el que s'encarrega de puntuar els exemplars. A aquesta prova els concursants amollen el reclam, si surt cantant se li amolla la perdiu. «La sortida, la rebuda i la feina que fa és el que es té en compte a l'hora de donar la puntuació. Aquest any hi ha hagut gran participació i la qualitat també és millor», explicà el president de la societat de caçadors de Montuïri, Bartomeu Bennàsser. S'atorgaren un total de 15 trofeus i la perdiu de plata del 2002 fou per a Bartomeu Verger Fiol, de Montuïri, mentre que el segon i el tercer lloc foren per a Antoni Arbona i Gabriel Llaneres respectivament. L'entrega de trofeus fou a càrrec del batle de Montuïri, Gabriel Mates, el vicepresident del Govern, Pere Sampol, el director general de desenvolupament rural, Mateu Ginard, i el conseller de Medi Ambient del Consell, Miquel Àngel Borràs.

La Fira de sa Perdiu va acollir un nombrós públic. Milers de visitants recorregueren els carrers més cèntrics de la localitat per gaudir d'una àmplia oferta. Així, a la plaça Major es va dur a terme la VII Mostra industrial i artesanal amb productes elaborats a Montuïri. Una mostra que serveix per donar a conèixer el que es fa a la localitat. En es Dau hi havia la XIII trobada de Ca Rater, i una mostra de porcs i ovelles de raça autòctona. Devers migdia també es va fer una exhibició de doma vaquera.

Una de les novetats d'aquest any fou el concurs d'habilitat del ca de bestiar en el maneig de les ovelles que es va celebrar al Velar de sa Torre. Concurs que aixecà gran expectació. Hi prengueren part sis pastors i nou cans. Productes artesans es podien comprar en el mercat, que enguany era pagès en substitució del tradicional medieval. Aquest estava ubicat en el carrer del Molinar. També es varen poder adquirir productes agrícoles, bijuteria, vestits...També es va poder veure una exposició de cotxes Mini provinents del Balear Mini Club que té un total de 52 socis. A la fira s'hi pogueren veure fins a 18 minis que dataven del 67 fins al 2000.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.