cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.73°

El Govern denega al Ferrocarril que augmenti les tarifes un 33%

L'anterior directiva ho demanà com un ajut per sortir de la crisi

La Conselleria de Comerç i Indústria del Govern balear ha denegat al Ferrocarril de Sóller la seva proposta d'augment de tarifes d'entre un 25% i un 33% que havia presentat l'anterior directiva de la companyia. En la seva sol·licitud, el Ferrocarril al·legava que s'havia produït una important disminució en el nombre de passatgers i un increment en les despeses operatives i que per tant necessitava augmentar els ingressos per preservar l'equilibri de l'explotació.

En la resolució del conseller de Comerç, Pere Sampol, aquest observa que el tren va aportar documentació que demostra que va passar d'obtenir importants beneficis el 2000 a unes pèrdues igualment importants el 2001 i també que en aquests dos darrers exercicis es va incrementar el deute a curt termini, les despeses bancàries i les de manteniment.

Això no obstant, l'Executiu considera que optar per incrementar els ingressos per la via d'apujar les tarifes, si no s'actua també sobre la despesa, «pot produir l'efecte invers, ja que un augment de tarifes com el proposat pot actuar com a detonant d'una desincentivació per al consumidor d'aquest servei que té l'opció més econòmica de l'autobús».

En la contundent resolució publicada al BOIB el passat dissabte s'afirma que una pujada de tarifes d'aquesta magnitud podria suposar, per tant, un empitjorament de la situació de l'empresa, ja que es perdrien clients i per tant es rebutja la proposta. La pujada autoritzada és únicament l'IPC.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.