algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Son Dureta implantarà una primera unitat pública de fecundació in vitro

Aina Salom pressuposta els plans de salut i tabac

La Conselleria de Salut i Consum implantarà una unitat de fecundació in vitro a Son Dureta "FIV, la primera de caire públic a les Illes Balears" i facilitarà fàrmacs contra la disfunció erèctil als pacients crònics, entre les noves prestacions i serveis que seran recollits als pressuposts autonòmics del 2003 per la seva aplicació a partir del mes de gener. La necessitat d'obrir una unitat pública de FIV ha estat una de les principals observacions fetes per part del Defensor del Poble fins el seu informe del 2001; en l'actualitat, just el sector privat cobreix aquesta prestació a les Illes Balears.

La consellera Aina Salom confirmà a Diari de Balears que Son Dureta ja disposa del personal apte per realitzar les FIV, i resta pendent de realitzar les obres pertinents a l'hospital, ara previstes a la seva remodelació. Els més de 680 milions d'euros que la Conselleria gestionarà l'any vinent (al voltant d'un 2% més respecte del curs actual) recullen no només la reforma de Son Dureta i les altres novetats dites, sinó també partides per a l'aplicació dels plans de salut, contra el tabaquisme, de seguretat alimentària, contra la sida i d'educació per a la salut, tot i que bona part d'aquests encara no ha estat aprovats pel Parlament de les Illes.

En aquest fet, la consellera Salom consigna la voluntat de l'executiu per complir els seus compromisos legislatius, especialment pel que fa als plans autonòmics de salut, tabac i aliments. El Pla de Salut s'ha d'aprovar abans del mes de desembre, perquè entri en vigor el mes de gener. Igualment les partides recullen la totalitat dels anuncis o les accions noves fetes per la conselleria fins ara: el servei de cirurgia cardíaca, el servei telefònic i la informatització de la xarxa d'atenció primària, l'increment de les dietes per a pacients desplaçats, la prestació gratuïta i completa de salut bucodental per a menors de 14 anys, el subministrament de la «píndola del dia després» a centres de salut i altres fites ja avançades pel departament autonòmic.

Els pressuposts sol·licitats per Salut i Consum inclouen a més partides noves com la dedicada a la dispensació gratuïta de bolquers per a disminuïts menors de 18 anys. La consellera ha explicat que aquest consum suposa sovint la despesa primera d'un «nombre considerable de famílies» en la cura dels seus fills. En el mateix sentit, s'ha de considerar la implantació d'una unitat per a la diàlisi infantil a Son Dureta, per a la qual ja s'han sol·licitat les màquines. A més, s'ha de considerar que enguany s'han previst ja les primeres partides «oficials» per a les noves direccions generals de la Conselleria. Farmàcia disposarà de 726 mil euros per potenciar «l'ús racional i segur del medicament», mentre que Avaluació tindrà més d'un milió d'euros per les seves tasques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.