algo de nubes
  • Màx: 18.83°
  • Mín: 9.02°
18°

Indústria participarà en projectes audiovisuals illencs amb Catalunya

Sampol presenta al sector una «passa cap a una TV autonòmica»

La Conselleria d'Economia i Indústria incorporarà als pressuposts de l'any 2003 una partida per a coproduccions audiovisuals amb la finalitat que pugui competir al mercat d'àmbit català, avançà ahir a Diari de Balears el vicepresident del Govern, Pere Sampol. Aquestes ajudes com a coproductors "que arribaran de la Promoció Industrial i de Política Lingüística" podrien equiparar les que oferirà TV3 als projectes en què es puguin interessar, el màxim de les quals ha de ser un 25 per cent de la despesa total.

En aquests fets, afegí Sampol, s'ha de cercar «l'embrió d'una televisió de qualitat i de caire autonòmic a les Illes Balears». Fins a 25 professionals de les 18 principals productores audiovisuals de les Balears es reuniren ahir amb representants del Govern balear i de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió per conèixer de primera mà les seves opcions per publicar els seus productes a TV3.

En nom del Govern, Pere Sampol i el director general de Cultura, Pere Muñoz, explicaren els empresaris que les principals vies per assolir aquesta fita passen per crear convenis amb les dues associacions de productores audiovisual catalanes o per conformar "com de fet es recomana" una associació balear, que a través de la Conselleria d'Economia, farà arribar els seus productes a la televisió autonòmica catalana.

Els convenis signats el mes passat a Palma "entre el president de la Corporació, Vicens Villatoro; el director de TV3, Joan Oliver; i el conseller d'Educació, Damià Pons, a més del mateix Sampol" permeten que TV3 coprodueixi determinats projectes o adquireixi directament els seus drets d'emissió, sempre segons criteris de qualitat i lingüístics, atès que just s'aprovaran projectes en català. Sampol considerà que l'acord signat el mes passat «ha d'estimular les empreses perquè presentin projectes conjunts, atès que en l'actualitat hi ha, per ventura, massa atomització empresarial». Igualment, considerà el vicepresident, el conveni suposa una invitació perquè «cerquin coproductors a l'exterior».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.