cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Una pana elèctrica deixa sense llum 1.500 habitatges del centre

La zona del passeig de Mallorca va ser la més afectada pel tall en el subministrament

Una avaria elèctrica va provocar que més de 1.500 habitatges del centre de Palma es quedassin, ahir horabaixa, sense subministrament durant poc més d'una hora. La pana va tenir lloc passades les 17.30 hores i va afectar la línia subterrània que passa pel costat de la Riera, segons es va informar des de la companyia Gesa, si bé no es va explicar amb detall quina havia estat la causa que havia provocat l'avaria. Segons el servei d'atenció al client de Gesa, l'avaria hauria afectat en major o menor mesura un total de més de 8.000 persones.

Per culpa de l'avaria es produí un immediat tall del subministrament a tota la zona urbana propera i que, en un primer extrem, es va estendre fins a la plaça de Joan Carles I, Jaume III i l'avinguda de Sant Ferran. Bona part de la zona afectada va recuperar aviat el flux de corrent si bé als carrers Indústria, Ruiz de Alda, al passeig Mallorca i carrers propers el tall es va perllongar durant més d'una hora.

Aquesta circumstància va generar no poques queixes principalment dels comerciants i negocis de la zona, però també dels residents. Molts d'ells retreien a Gesa que no és la primera vegada que es produeixen incidents similars i els comerciants criticaven el perjudici econòmic que els suposa, malgrat que paguen les factures de consum de forma religiosa. Per la seva banda, la companyia Gesa exposà que sobre les 18.15 de l'horabaixa ja s'havia restablert el servei al 70% dels afectats i a les 18.45 tots els abonats ja tornaven a tenir corrent.

La pana va provocar l'aturada momentània d'alguns dels principals semàfors que regulen els creuers amb major intensitat de trànsit de la zona. El creuer que connecta el passig Mallorca amb Ruiz de Alda, com també el del pont de la Riera cap a Jaume III i al carrer Indústria foren els més afectats junt amb alguns ubicats als carrers Aniceto Alcalá, Caro i Indústria, que varen recobrar el corrent més aviat. Tant bon punt com es produí l'avaria la Policia envià efectius als punts més conflictius per regular el trànsit fins que els semàfors recobraren l'activitat al cap de poc més de mitja hora. Tot i l'important trànsit que es registrava a l'hora de la pana, la Policia va destacar que no es va produir cap tipus d'incident destacable.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.