algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.73°

Son Real obrirà dissabte amb una festa les portes a la ciutadania

El conseller Celestí Alomar va firmar ahir les escriptures públiques dels terrenys

La finca de Son Real obrirà el proper dissabte les seves portes a totes les visites. El conseller de Turisme, Celestí Alomar, va firmar ahir a les cinc a l'Ajuntament de Santa Margalida les escriptures públiques d'aquesta finca la compra de la qual s'ha convertit ja en el primer projecte estrella que el Govern finança amb l'ecotaxa. Dissabte que ve es realitzarà una gran festa amb visites guiades per totes aquelles persones que vulguin conèixer sobre el terreny els atractius d'una finca que romania en mans privades des de fa anys.

El conseller de Turisme, Celestí Alomar, va lliurar ahir, de forma simbòlica, al batle Antoni del Olmo, el cartell que fins ahir advertia de la titularitat privada de la finca a l'accés d'aquesta. Alomar va garantir que «la finca romandrà oberta per tot aquell que vulgui conèixer-la» i va anunciar que «els caps de setmana, a partir del proper mes de novembre, es realitzaran visites guiades a les cases que hi ha dins la finca».

La finca serà gestionada des de la Societat de Diversitat 21, creada per fer-se càrrec de tots aquells projectes vinculats amb l'Ecotaxa. Els guardes que s'han encarregat de la propietat durant anys seguiran fent-ho ara contractats pel Govern balear. Les cases de l'antiga possessió de Son Real es troben en molt bon estat, malgrat que seran sotmeses a una rehabilitació que «permetrà adaptar-les als seus nous usos», va explicar Alomar. El Govern planeja habilitar a la finca un museu de l'arena que servirà per interpretar la zona dunar, «una de les més importants de l'Illa», va dir el conseller. També s'hi habilitarà un centre d'interpretació de la història de la zona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.