algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
23°

Sampol denuncia l'«espoliació fiscal» i vol una «relació d'igualtat amb l'Estat»

El portaveu del PSM, Pere Sampol, va centrar el seu discurs d'ahir en el debat sobre l'estat de la Comunitat Autònoma a reclamar major capacitat d'autogovern per superar el model d'Estat actual, que considerà «centralista, excloent i que ofega econòmicament les comunitats autònomes i ara els ajuntaments». En una intervenció que alguns consideraren «de president», el nacionalista proposà un nou model de vertebració que permeti «una relació d'igualtat amb l'Estat». El portaveu del PSM afirmà que les Balears pateixen «una vertadera espoliació fiscal» de Madrid que només es pot superar amb el model basc: que sigui l'Executiu autonòmic qui recapti tots els imposts i pagui a l'Estat pels serveis prestats.

Sampol es va mostrar molt crític amb el Govern central i va aplaudir les «iniciatives legislatives modernes» del Pacte, que «s'han convertit en l'obsessió dels ideòlegs del centralisme». El nacionalista tingué també paraules per a la «banderota d'Aznar», que considerà «un símptoma de feblesa». Assegurà que l'economia insular «està penalitzada pel Govern central», i això, segons ell, es demostraria en la manca de suport al gasoducte, la nul·la inversió en ferrocarrils i el «dèficit educatiu». I apuntà com a solució «la sobirania» de les Balears com a «nació política», que passa pel control dels recursos propis.

Sampol també proposà un model audiovisual propi per vertebrar el territori i per defensar el català. El discurs de Sampol fou un dels més interromputs i durant el torn de rèpliques, Sampol va haver de reclamar al president de la Cambra que intervingués, perquè els populars es comportaven com a hooligans. Fins i tot va arribar a comparar el diputat del PP Manuel Jaén Palacios amb «un caballero español», amb «Manolo el del Bombo».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.