algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

Les darreres pluges acceleren l'inici de les obres de desviament del torrent

El batle, Miquel Riera, ha pressionat perquè comencin abans de final d'octubre

73746
Aquesta era la imatge que oferia dijous passat el torrent de sa Cabana.

El temor suscitat dijous passat que es tornàs a reviure la torrentada de 1989 ha servit perquè les obres de desviament del llit del torrent de sa Cabana de Manacor s'accelerin. El mateix dia el batle de Manacor, Miquel Riera (ALM-UM), feia les passes necessàries per trobar una ràpida solució i comentava que: «Des de l'empresa adjudicatària m'han assegurat que com a màxim les obres s'iniciaran a finals d'octubre».

Cal recordar que duen un retard molt considerable, ja que s'havien d'executar el mes de febrer passat. El termini d'execució és d'un any. El projecte de desviament del llit del torrent de Manacor té un pressupost de 5.350.007 d'euros (890 milions de pessetes); les obres s'han adjudicat a l'empresa Cavosa i podrien començar ben aviat.

Amb aquest projecte el que es persegueix és evitar les inundacions en el nucli urbà. L'objectiu és el desviament des de la carretera Manacor-Portocristo, a sa Font Nova, fins a un punt aigües avall a 5 quilòmetres de distància. Des que fa tretze anys es produïren les inundacions, la Direcció General de Recursos Hídrics ha fet una sèrie d'estudis i ha analitzat les diferents solucions.

Així s'ha considerat que la més correcta és la que consisteix a millorar el llit actual i dur les aigües que no puguin córrer pel llit habilitat per a un desviament amb el mateix traçat de l'actualment projectat, però reduint l'impacte ambiental en poder disminuir les seccions previstes. Per tant es faran dues obres. Per una banda l'eixamplament del llit actual i per l'altra el desviament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.