cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Cort posarà una font ornamental enmig del llac del parc de la Mar

Permetrà la recreació d'espectacles de llum i música amb aigua

L'actual guèiser del llac del parc de la Mar se substitirà per una font cibernètica. Així ho acordà dimecres la Comissió de Govern de l'Ajuntament de Palma, que n'ha aprovat la instal·lació amb un pressupost d'1.200.000 euros. La instal·lació de la nova infraestructura no suposarà la desaparició del brollador del centre del llac, sinó que es complementarà de manera que es pugui obtenir una conjunció entre l'aigua, la llum i el so. Aquesta nova font ocuparà la part central del llac, amb una superfície de seixanta per sis metres, i podrà estar en ple funcionament d'aquí a sis mesos. Segons va explicar el tinent de batle José María Rodríguez, «allò que volem és reforçar un conjunt ornamental, com es fa en moltes grans ciutats del món».

Un ordinador central i un sistema electrònic controlaran projectors multicolor, vàlvules submergibles i transportadors de ritme que permetran crear efectes especials i sincronitzats amb el moviment de les fonts. Això facilitarà la realització de coreografies amb jocs d'aigua i llum amb cada un dels instruments de l'orquestra, transmetent el sentiment musical. A part de la font s'habilitarà una sala tècnica condicionada i impermeabilitzada on se situaran els aparells elèctrics i de control de la font.

L'ordinador supervisarà de manera individualitzada tots i cada un dels brolladors d'aigua i dels projectors de cada color i permetrà, d'aquesta manera, un funcionament automàtic amb una gran varietat de jocs, interpretació automàtica de qualsevol melodia amb suport CD-Rom, reproducció d'espectacles creats i programats prèviament, creació lliure d'espectacles, aportació d'escenografies dinàmiques en convocatòries d'actes públics i repetició automàtica d'efectes d'aigua i llum. Així mateix, en els moments en què la font no s'empri per a espectacles es convertirà en una atracció ornamental estàtica, igual que ara.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.