algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Antich i Fageda demanaran a Madrid els doblers per al soterrament del tren

També pacten que el Ministeri pagui la millora de les carreteres d'accés a Palma

78638
Antich (al fons) i el Fageda varen estar parlant prop d'una hora i mitja. | J.T.

El president del Govern balear, Francesc Antich, i el batle de Palma, Joan Fageda, enviaran una carta conjunta al ministre de Foment espanyol, Francisco Àlvarez Cascos, en la qual demanaran finançament per aconseguir de manera immediata el soterrament de les vies del tren d'Inca en el terme municipal. El Consolat i Cort també exigiran el desbloquejament del conveni de carreteres perquè les partides econòmiques alliberades es puguin aplicar en la millora dels accessos a la ciutat de Palma. Aquest és un dels principals acords a què arribaren ahir els màxims dirigents dels executius autonòmic i palmesà després d'un mes de setembre de dures acusacions que estigué a punt d'acabar en un trencament absolut de les relacions entre les dues administracions.

Antich i Fageda explicaren que la trobada havia estat satisfactòria per a les dues parts. «El batle ha explicat els problemes de la ciutat de Palma i nosaltres volem trobar solucions als conflictes. Ara vendran tot un seguit de reunions en què es tractaran amb profunditat els temes concrets i intentarem trobar solucions bones per als ciutadans de Palma», explicà Antich. El batle Fageda va reconèixer que «no tenc cap problema, i ho faré amb molt de gust, per escriure al ministre, perquè la nostra prioritat és solucionar els problemes dels ciutadans, i hem de fer tot el que faci falta».

El president explicà que «nosaltres no vàrem donar ajuts a la ciutat de Palma en les partides per a millores viàries dels municipis perquè el conjunt era pressupostàriament baix, i els projectes presentats per Cort molt elevats. Ara li demanarem a Cascos que modifiqui el pla de carreteres i inclogui els accessos a Palma. No és lògic que a Madrid hi hagi bloquejats més de 300 milions d'euros i aquí tinguem greus problemes de trànsit. Per això és tan important que Cort també recordi a Madrid les necessitats de Palma».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.