algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

Cort no farà pagar per entrar amb vehicle al centre històric de Palma

L'Ajuntament de Londres començarà a aplicar la mesura pel febrer

El batle de Londres, Ken Livingston, del Partit laborista, ha donat una nova sorpresa als londinencs que estaven acostumats a emprar el cotxe per a tot. A partir del dia 17 del mes de febrer tots aquells que vulguin accedir amb el vehicle privat al que s'ha anomenat l'anell interior de Londres (una superfície de 22 quilòmetres quadrats) hauran de pagar vuit euros diaris.

No passeu ànsia, la mesura no s'aplicarà a Palma. De moment el departament de circulació de Palma ni tan sols s'ha plantejat la mesura, però ahir fonts del departament varen reconèixer que pot ser una manera coercitiva de primer nivell. «Els objectius es compliran, perquè aniran molts menys cotxes al centre de la ciutat, i aquest és el principal objectiu per als londinencs. Des d'aquest punt de vista, la mesura no és dolenta».

Malgrat que Londres és una ciutat capdavantera en els temes de mobilitat urbana, el consistori palmesà s'estima més prendre exemple de les ciutats alemanyes, holandeses i belgues, i molt especialment de Bruges, Amberes i Estrasburg.

Les mateixes fonts de circulació explicaren a Diari de Balears que «hi ha altres sistemes per restringir el trànsit que no impliquen desembossament econòmic, com puguin ser els pilons retràctils». Les mateixes fonts explicaren que el centre històric de Palma (tots els barris envoltats per les Avingudes) té un total de 10 quilòmetres quadrats. «Proporcionalment superam Londres de molt».

Així, Palma no farà pagar per entrar en el centre històric de la ciutat, ni tampoc s'ho ha plantejat encara l'Ajuntament de Barcelona, sempre atent a les innovacions en matèria de trànsit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.