algo de nubes
  • Màx: 17.08°
  • Mín: 7.61°
17°

El PP de Cort accepta reobrir el diàleg institucional amb Antich

El president posa la seva agenda a disposició del batle Fageda

Els coloms del PP es varen imposar ahir al falcó Rodríguez i signaren un principi d'acord de pau amb el Govern balear en un ple que s'esperava molt tens i que, després de més de tres anys, sembla haver recuperat el seny. Els polítics municipals donaren ahir una lliçó sobre com haurien de ser els debats en un saló de plens i es comportaren amb una educació exquisida a la primera part de la sessió. I s'ha de reconèixer que si bé tots els partits varen admetre que el Govern balear no havia ajudat en tot el que podia l'Ajuntament de Palma, fou el PP i especialment el batle Fageda qui va cedir més en el torçabraços institucional.

Malgrat tot, Rodríguez no va acceptar deixar sobre la taula dos punts referents a barris de Palma (i que inclouen projectes viaris molt interessants i importants per a la ciutat) fins a la reunió amb Antich, tal com reclamaren els socialistes, i se'l va veure decebut amb la decisió presa per Feliu i el batle cedint a les peticions de l'oposició.

Cal recordar que el tinent de batle i secretari general del PP balear du molts de mesos recordant la discriminació de la ciutat envers tots els ajuts que atorguen el Govern balear i el Consell de Mallorca i que és el màxim artífex de la creació de l'associació de municipis de les Illes Balears, màxima representació del disgust dels populars amb el Pacte de Progrés. Els socialistes varen fer una jugada d'escacs defensiva que va desconcertar per complet Feliu, que estava disposada a plantar batalla. Santi Morey oferí diàleg i un pont entre les institucions en la mateixa línia que Roig dos dies abans, i aconseguí reconduir el debat al seny. Però Feliu va saber interpretar molt aviat la jugada dels socialistes i reconduir el debat cap a la pau institucional tan cercada per alguns sectors populars.

La regidora passà a atacar durament el PSM (els nacionalistes foren els qui més reberen ahir) i des del primer moment es mostrà disposada al pacte per recuperar la pau, tot i que l'informe de greuges culturals de la ciutat està molt ben elaborat i és molt realista. És a dir, que al final va imperar el seny. Qui es va alegrar molt d'aquesta decisió va ser el president de la Comunitat, Francesc Antich, que va enviar una carta al batle en què explicava que «estic molt satisfet que finalment hagi guanyat el sentit comú i per tant hagueu canviat d'opinió respecte de la reunió que us he proposat».

El president també li recordà al batle Fageda que «la meva agenda, com vós sabeu, des de fa un parell de dies està a la vostra disposició. Els temes que m'anunciau a la carta, tan importants per als ciutadans i ciutadanes de Palma, fan que anul·li qualsevol altra qüestió per tractar-los amb vós. Sense ànim de polèmica, ja veureu que una vegada plantejats els temes amb tranquil·litat, segurament trobem espais d'entesa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.