muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

Cort acusa el Govern de fellonia i d'humiliar la ciutat de Palma

L'Ajuntament recorrerà la seva exclusió de les ajudes a la xarxa viària

El batle de Palma, Joan Fageda, i el tinent de batle d'infraestructures de Cort, José María Rodríguez, acusaren ahir el Govern balear de fellonia envers l'Ajuntament, de mentir sistemàticament cada pic que parlen de la ciutat i d'actuar de manera sectària i partidista «per excloure, cada vegada que poden, la ciutat de Palma dels ajuts que reben altres municipis». La gota que ha fet vessar el tassó és l'exclusió de l'Ajuntament de Palma de les subvencions per a la modernització de la xarxa viària municipal. Fageda assegurà que «Palma és ignorada constantment per la primera institució de la nostra Autonomia, la qual cosa ens du a la conclusió que els seus habitants som ciutadans de segona categoria.

És trist i lamentable l'espectacle a què estam assistint. Les relacions de cordialitat i col·laboració que haurien de regir entre dues institucions tan significatives com l'Ajuntament de Palma i el Govern de les Illes, el nostre Govern "perquè és o se suposa que és el Govern de tots", estan absolutament deteriorades. Mai en tota la història del Govern balear no s'havia arribat a aquest punt de crispació. Mai Palma, en aquests 25 anys, no s'havia vist tant humiliada com ara». El tinent de batle Rodríguez assegurà que «és molt trist que Cort hagi de sortir a dir que el Govern menteix i que quan parla sobre Palma menteix cada vegada».

Rodríguez assegurà que «la major part del finançament que rep el Govern de Madrid per fer aquestes obres el rep gràcies al seu nombre d'habitants, i per això Palma és cabdal, però una vegada rebuts els doblers ens ignoren sistemàticament i els reparteixen sempre sense aportar res a la ciutat de Palma». Rodríguez explicà que els projectes presentants (al gràfic adjunt) són vitals per a la ciutat i que s'executaran «perquè d'aquí a vuit mesos hi haurà un nou Govern que serà molt més sensible amb la ciutat de Palma i no com ara, que tots els partits d'esquerres són partíceps d'aquest sectarisme». El tinent de batle assegurà que quan l'acord de Govern es publiqui al BOIB el recorreran per totes les vies possibles. «Només endarrereixen durant anys obres vitals per a Palma que podrien començar demà mateix. El Govern ens asfixia físicament i els partits de l'oposició actuen com a lobbys del Govern».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.