cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Ha de tornar la Universitat a la ciutat?

El grup municipal d'Unió Mallorquina reclama un debat per reintroduir una facultat al centre

Ha de tornar part de la Universitat a Palma? Aquest és el debat que el grup municipal d'Unió Mallorquina vol que se susciti de forma immediata. Per això mateix, el regidor d'Unió Mallorquina, Ferran Trujillo, defensarà la reobertura d'un debat social, perquè es reimplantin part dels estudis universitaris a Palma. En el ple del mes de maig de l'any 2000, i a instàncies dels nacionalistes de centre, ja es va debatre una proposta per proposar el debat sobre el futur de la Universitat, i per manifestar l'interès de Cort en el retorn de part dels estudis universitaris a Palma.

De fet, i així es recull en l'acta del plenari, es va acordar que «l'Ajuntament instarà al Consell Social de la Universitat de les Illes Balears a dur endavant un ampli debat sobre el futur de la Universitat que volem. L'Ajuntament de Palma manifesta el seu interès sobre la possibilitat de traslladar els estudis pertinents al nucli urbà de Palma, aprofitant els espais i projectes urbanístics existents». Així, quedà la proposta després que el Partit Popular hi fés les seves esmenes, i fou aprovada per unanimitat. De llavors ençà, encara no s'ha obert aquest debat. I el principal problema deriva de la concreció dels projectes urbanístics.

UM ha defensat en tot moment que, a la Falca Verda, espai que serà ordenat de forma definitiva en els propers mesos, s'hi podria construir un edifici emblemàtic capaç d'acollir una facultat sencera. En diferents ocasions, s'ha parlat de la possibilitat de traslladar fins a un nou edifici, en el si de la Falca Verda, la Facultat de Filosofia i Lletres (filologia catalana, hispànica, història, història de l'art, filosofia).

I, perquè filosofia i lletres? Molt senzill. Aquests estudis universitaris estan acollits en un dels edificis més antics del campus, i són dels pocs que es podrien traslladar a la ciutat amb tranquil·litat, perquè, en teoria, no s'han de fer servir la resta de les infraestructures de la UIB.

Però, sense cap mena de dubte, la principal pregunta és, quins són els motius esgrimits pels nacionalistes de centre per tornar una de les facultats al centre. I la resposta és molt senzilla. «Aproximadament, quinze mil joves surten cada dia de Palma per anar a fer classe a la UIB, la qual cosa suposa una separació d'aquests respecte, al que és el seu entorn urbà. A més dels problemes que tots coneixem, referents a la carretera de Valldemossa, la sortida d'aquests estudiants del centre urbà té altres conseqüències, també molt negatives».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.