algo de nubes
  • Màx: 12.18°
  • Mín: 7.77°
12°

El Govern concerta l'assistència residencial a cinc malalts de sida

Benestar Social signa un conveni amb el centre Siloé de Santa Eugènia

La Conselleria de Benestar Social del Govern, mitjançant l'Institut Balear d'Afers Socials (IBAS), ha signat un conveni amb l'associació Siloé per tal de concertar cinc de les deu places residencials per a malalts de sida que té l'associació al seu centre de Santa Eugènia. Aquesta és la primera vegada que Benestar Social cobreix aquest tipus d'assistència a malalts de sida mitjançant la concertació, ja que fins ara aquests no eren reconeguts com a discapacitats. El centre de l'Associació Siloé a Santa Eugènia ofereix als malalts els serveis d'allotjament, manutenció, neteja i bugaderia i els garanteix l'assistència mèdica.

L'IBAS pagarà una quantitat de 44'51 euros al dia per cadascuna de les cinc places concertades segons recull el conveni. La signatura del conveni es realitzà ahir en el mateix centre de Santa Eugènia i hi foren presents la consellera Fernanda Caro, la directora gerent de l'IBAS, Josefina Santiago, i el president de l'Associació Siloé, Lorenzo Tous. Aprofitaren la visita per conèixer els malalts internats, a part de la junta directiva de l'associació i les instal·lacions de l'edifici.

El centre de l'Associació Siloé, ubicat en el pinar de Son Mascaró, té deu places i una llista d'espera d'altres 10 persones. Segons explica el president de Siloé, Lorenzo Tous, «la demanda de places és important i a Mallorca tan sols donem aquest tipus d'assistència nosaltres i l'associació Horitzó». Actualment al centre de Santa Eugènia hi ha una plantilla de nou treballadors amb experiència en el tractament d'aquests malalts i està integrada per una treballadora social, quatre auxiliars de clínica, a més de tres monitors i una cuinera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.