nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

L'Ajuntament demanarà al Govern que dugui el tren fins a Es Fogueró

PSOE, UM i PP descarten l'entrada del tren des de la carretera d'Inca

Els grups municipals PSOE, UM i PP d'Alcúdia han consensuat un traçat per dur el tren al municipi d'Alcúdia des de la carretera de s'Albufera fins al polígon industrial. L'Ajuntament d'Alcúdia demanarà al Govern balear que el tren hi arribi per la carretera de s'Albufera i que es detengui a les proximitats del futur polígon industrial. Des d'allà, l'estació quedaria connectada amb la resta del municipi a través d'una xarxa de tramvies o temporalment amb microbusos.

Els portaveus dels tres grups polítics amb representació municipal a l'Ajuntament d'Alcúdia, Antoni Alemany (PSOE), Miquel Ferrer (UM) i Miquel Ramis (PP), descartaren ahir en una reunió conjunta el traçat alternatiu proposat per Obres Públiques, que consistia en dur el ferrocarril de manera paral·lela a la carretera Palma-Alcúdia. PSOE, UM i PP coincidiren a assenyalar que el recorregut del tren fins a les proximitats d'Es Fogueró, al costat del futur polígon industrial, paral·lel a la carretera de s'Albufera, és en un principi la solució més avantatjosa «perquè afecta menys propietaris i salva les dificultats que presentaven la zona humida de Maristany i la zona arqueològica».

Una vegada que l'Ajuntament d'Alcúdia comuniqui a la Conselleria d'Obres Públiques la seva decisió, els tècnics de la Conselleria hauran de presentar el projecte definitiu sobre aquest traçat, que serà sotmès de nou a l'avaluació dels distints grups polítics. I és que l'equip de govern, format per PSOE i UM, es comprometé des d'un principi a cercar tant de consens com sigui possible sobre el traçat del tren. Manca determinar també el traçat exacte del futur tramvia, tot i que existeix un estudi previ que el situa sobre la carretera d'Artà cap al Port, i des d'allà girant a l'esquerra entraria a Alcúdia fins a aturar-se a les proximitats de l'actual aturada d'autobusos situada vora el passeig de la Victòria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.