algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

Els habitatges militars del Baluard no s'esbucaran fins al final del 2003

Cort construirà cases noves per allotjar-hi part dels residents

Els habitatges militars del Baluard del Príncep no seran enderrocats fins a finals de l'any 2003 o principis del 2004. Així ho assegurà el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Rafel Vidal, que assegurà que «el que es farà segur abans que acabi enguany és l'esbucament de la caixa de reclutes». S'ha de recordar que el Consistori s'havia compromès a esbucar aquests habitatges militars abans de finals del 2002 i a tenir executat el projecte per a la zona, que inclou la recuperació de part de les murades, abans de les properes eleccions del mes de maig del 2003. Els motius dels endarreriments han estat fonamentalment de caràcter expropiatori. Alguns dels propietaris dels immobles militars no han acceptat cap de les propostes d'expropiació de l'Ajuntament de Palma i per això Cort encara no disposa de la titularitat dels edificis.

De fet, un grup de propietaris dels habitatges militars sols permutarà les seves cases per un habitatge de protecció oficial que es construirà de bell nou en un solar propietat del Ministeri de Defensa i ubicat al Polígon de Llevant. Tal com ja va publicar Diari de Balears, aquest solar serà cedit pel Ministeri de Defensa a l'Ajuntament de Palma. Cort es farà càrrec de la construcció dels habitatges, tots ells de protecció oficial. Els militars que vulguin traslladar-se a aquests pisos només hauran de pagar la diferència entre el preu de l'habitatge nou i el valor d'expropiació dels seus pisos actuals. La resta de les cases de la promoció restarà en mans del Patronat Municipal de l'Habitatge, que en podrà disposar lliurement.

Però aquest acord no està sent precisament gaire ràpid. Les negociacions entre Madrid i l'Ajuntament de Palma són molt llargues. El motiu no és altre que la pretensió del Ministeri de rebre alguna percepció monetària per la cessió del solar. En aquests moments l'equip tècnic del Ministeri de Defensa està redactant un projecte de conveni entre les dues parts que s'espera que en un breu termini de temps pugui arribar a Palma per a la seva correcció. Després només quedarà la signatura i treure a concurs la promoció immobiliària. I quan acabin les obres es podrà procedir al trasllat dels residents als habitatges militars als nous pisos. Sols després Cort serà el propietari dels immobles i podrà esbucar-los de manera definitiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.