algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.88°

El PP vota contra el dret de casament de les parelles del mateix sexe

Tampoc no vol que els gais puguin formar família

El Partit Popular a l'Ajuntament de Palma es negà ahir a instar el Govern central perquè reconeixi les unions de persones homosexuals com a família i també es negà a instar a la modificació del codi civil per possibilitar el matrimoni entre persones del mateix sexe. Aquestes decisions es varen prendre en el decurs de la comissió de medi ambient i salut, que també inclou tots els temes d'acció social. Els socialistes havien presentat una proposta en el ple del mes de juliol que va quedar ajornada per aquesta comissió. A la proposta es demanava que s'instàs «el Govern central a reconèixer el caràcter de família de les unions d'homosexuals, com ha fet el Govern de les Illes Balears»; i també que es manifesti «el suport a la modificació del Codi Civil per possibilitar el matrimoni entre persones del mateix sexe».

En aquests dos punts el Partit Popular va fer valer els seus sis vots en contra per imposar-se als quatre vots a favor dels representants del PSIB, PSM i EU-EV, mentre que Unió Mallorquina s'hi va abstendre i no va voler entrar en el debat. L'únic punt que es va votar a favor és «instar el Govern de l'Estat perquè, emprant la seva presència en els fòrums internacionals, lluiti per reconèixer l'estatus a l'Organització Internacional de Lesbianes i Gais com a membre consultiu en matèria de drets humans».

El regidor socialista, Francesc Mellado, mostrà la seva satisfacció per l'aprovació del segon punt de la proposta dels socialistes, però explicà que el debat arribarà al ple. «Nosaltres defensarem els drets dels homosexuals al casament i a ser considerats família. Hi haurà debat, es votarà i ja veurem què passarà». Els socialistes asseguren que aquestes instàncies seria un molt bon reconeixement per l'Ajuntament de Palma dels 25 anys de feina en reivindicació dels drets dels gais, lesbianes i transsexuals que han contribuït a formar una societat més tolerant i que han provocat que la societat i les institucions tenen una visió molt més comprensiva cap a les opcions sexuals de cada persona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.