cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

Cort inagurarà dijous un carril bici al Molinar i en promet més

El GOB commemorarà amb l'Ajuntament el dia europeu sense cotxe

El dia sense el meu cotxe a l'àmbit europeu es desenvoluparà diumenge que ve i Palma ha tornat a adherir-se a aquesta iniciativa, que es veurà alterada precisament per la proximitat de la jornada festiva. Per això mateix se celebrarà tota una setmana d'actes sobre la mobilitat en què per primera vegada el GOB i l'Ajuntament de Palma col·laboraran en actes conjunts i que té el seu punt àlgid en la inauguració el proper dijous del tram de carril bici entre el Molinar i Can Pastilla i en la presentació de la segona fase de l'Estudi de Mobilitat, divendres.

El tinent de batle de Governació, José Manuel Sierra, i el president del GOB, Joan Rita, presentaren els actes de la setmana i asseguraren que «maldament hi hagi punts d'enfrontament entre el GOB i l'Ajuntament, hem demostrat que podem col·laborar en la celebració d'actes com aquests i en temes com el de la mobilitat». De fet, Sierra va recordar que «el GOB ha estat present des del primer dia en el Consell Assessor de Mobilitat».

El tinent de batle va destacar que un dels principals punts de la nova fase de l'estudi de mobilitat és la incorporació de nous carrils per a bicicletes «que podrien estar habilitats en qüestió d'uns mesos» i que «demostra la voluntat d'aquest govern municipal de potenciar la bicicleta com a mitjà de transport no sols per a l'oci i el lleure, sinó per anar a la feina o a l'escola». Pel que fa al nou carril per a bicicletes del Molinar, s'ha de destacar que permetrà la unió efectiva entre el dic de l'Oest i l'Arenal per als ciclistes, «un recorregut molt interessant», segons Sierra.

El que assegurà Sierra sense cap mena de vacil·lació és que «la primera fase de l'estudi de mobilitat ha de ser qualificada com a satisfactòria. Fa un any i mig els ciutadans de Palma s'escandalitzaven quan sentien parlar de pilons retràctils i restriccions de trànsit, i avui en dia ho tenen ben assimilitat i n'estan mentalitzats. Això és molt positiu. Puc reconèixer que hi ha el petit esborrany del Born, però hem aconseguit que hi hagi una nova zona d'ús exclusiu per als vianants, i això és molt important». Sierra també va reconèixer que «és molt possible que les mesures siguin impopulars, però són vitals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.