cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

Agricultura donarà ajudes a les finques de dins els parcs naturals

Els beneficiaris podran accedir fins a 84'14 euros per hectàrea

Els propietaris de les finques agrícoles ubicades en el marc dels espais protegits i, en especial parcs naturals, tindran l'oportunitat d'accedir a substancioses ajudes de fins a 84'14 euros per hectàrea. Així és com la Conselleria d'Agricultura i Pesca ha confeccionat una línia d'ajudes que estan dirigides als titulars de les explotacions agràries i ramaderes situades en els espais protegits de Mallorca. La iniciativa té com a principal objectiu afavorir la protecció del paisatge rural i agrari, com també promoure la utilització de mètodes de producció agrària compatibles amb el medi ambient.

Aquest nou programa tindrà com a punt de partida la signatura d'un contracte agrícola i plurianual per part del beneficiari, en el qual s'establiran les bases per al comportament productiu de l'agricultor.

L'ordre reguladora dels ajuts preveu fins a tres tipus d'accions subvencionables: la protecció i el manteniment de l'arbrat no productiu de l'explotació: el manteniment i la conservació de les diferents parets i marges, com també antics camins agrícoles i finalment, la conservació, el manteniment i la neteja de la vegetació que pugui créixer a les construccions de caire etnològic.

L'àmbit d'aplicació dels ajuts serà a totes aquelles zones declarades com a reserva natural, parc natural i les seves diferents àrees de protecció paisatgística. En concret, les àrees d'aplicació seran: el parc natural de Montdragó, de s'Albufera, de la península de Llevant i les reserves naturals de s'Albufereta, cap Farrutx i cap des Freu.

Entre els requisits que hauran de reunir els interessats, figuren l'elaboració d'un pla agroambiental de l'explotació i l'execució, durant, almenys, un període de cinc anys, de tots els compromisos generals, comuns i específics establerts a la normativa. La finca, com a mínim, haurà de tenir una hectàrea.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.