cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.41°

Les bústies de recollida pneumàtica queden al mig de Sant Francesc

Els veïns de la zona protesten per aquesta mesura tan antiestètica

La instal·lació de les bústies de recollida pneumàtica a la plaça de Sant Francesc no està fent gens de gràcia a pràcticament ningú. El motiu és que les bústies estaran situades just al bell mig de la plaça i el seu efecte estètic serà molt considerable. Fonts de l'empresa municipal d'aigua i clavegueram de Palma explicaren que aquesta és la millor ubicació possible a nivell tècnic, i que per tant no queda més remei que posar les bústies en aquest indret. Però el que és cert és que les crítiques estan arribant de molts de sectors, començant per la Plataforma pel Progrés del Centre Històric de Palma. El seu portaveu, Climent Garau, va explicar que intentaran aconseguir una modificació de la ubicació. «Hi ha molts d'indrets millors que el bell mig de la plaça. Romp tota l'estètica».

De fet, un dels somnis dels veïns de la zona és veure la plaça sense cap cotxe. Però això està supeditat a les obres de l'aparcament de sa Gerreria i a una reforma circulatòria que costarà molt de temps. «Ja ho sabem, però llavors l'impacte encara seria major i hem de pensar també una mica en el futur». De fet, la ubicació d'aquests contenidors a la plaça de Sant Francesc no són els únics que han duit polèmica. També els de Santa Eulàlia estan en un indret que no agrada gens.

El portaveu socialista a l'Ajuntament de Palma, Antoni Roig, va qualificar les bústies de «gremlins» (molts de ciutadans les anomenen robots o marcians) i assegurà que «la seva col·locació al bell mig de la plaça és impresentable. Després de molts d'anys al govern de Palma, el PP encara té capacitat de superar-se». Roig assegurà que els socialistes demanaran un pronunciament de la comissió de patrimoni sobre aquesta ubicació per a les bústies i que «el que hem de fer és trobar una solució per tal de minimitzar aquest impacte visual». En el mateix sentit es pronuncià el líder d'UM, Ferran Trujillo, que assegurà que «és un element clarament distorsionador a Sant Francesc».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.