algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els veïns de Son Serra denuncien l'abocament incontrolat d'algues

S'han dipositat en un solar que està en procés de repoblació

L'Associació de Veïns de Son Serra de Marina denunciarà davant la Conselleria de Medi Ambient en els pròxims dies l'abocament incontrolat d'algues en una zona protegida al camí Vell de Son Serra. El president dels veïns, Miquel Serralta, indica que «grans camions traslladen des de fa temps l'alga procedent de la platja de Son Serra a aquest solar, en una zona que s'està repoblant». Els veïns demanaran a la Conselleria una inspecció tècnica per determinar si el dipòsit d'alga pot suposar un perill per a la conservació de la flora i la fauna d'aquest lloc. Sol·liciten, a més, que es retiri l'alga acumulada al solar i que es col·loqui, en el seu lloc, una capa de terra vegetal com a mesura per frenar l'erosió natural. El dipòsit d'alga és al camí Vell de Son Serra, a la sortida de la Colònia, en direcció a les cases de l'antiga possessió de Son Serra.

En aquesta zona "expliquen els veïns" ja fa anys es va extreure una gran quantitat d'arena que es va vendre, en el seu moment, com a material de construcció. «No importa dir que això va significar gairebé la desaparició d'una important zona de bosc marí amb abundància de pinar, savines, mates i altres plantes autòctones», explica Miquel Serralta. El president dels veïns opina que «aquest nou abocament, en una superfície molt extensa, no tan sols impossibilita la recuperació forestal de la zona, sinó que també mata qualsevol planta que trobi al seu pas, amb la qual cosa ja es poden veure molts de pins joves abrasats i altres plantes mortes».

L'Associació de Veïns de Son Serra de Marina demanarà a la Conselleria de Medi Ambient que informi dels danys que pot haver provocat aquesta intervenció i que procedeixi a la retirada de tota la quantitat d'alga acumulada. Així mateix, sol·liciten a Medi Ambient que es realitzi un pla específic de reforestació per a tota la zona. Des de l'Ajuntament de Santa Margalida, el delegat de Son Serra de Marina, Joan Canet (CPU) indicà ahir que «ens consta que des de fa més de deu anys els concessionaris encarregats de la neteja de les platges del municipi duen l'alga retirada a aquest solar, però des que reberen les primeres queixes per aquest motiu ja no han tornat a descarregar més camions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.