muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El PSM treu músics i artistes al carrer per reivindicar espais de creació

Pere Muñoz promet que si el 2003 governa a Palma resoldrà el problema en sis mesos

El PSM a l'Ajuntament de Palma aprofità la precampanya per treure al carrer músics i artistes i denunciar la manca d'equipaments culturals existent per als joves creadors a la ciutat de Palma com també el progressiu tancament de sales perquè els grups no comercials puguin realitzar els seus concerts. Pere Muñoz assegurà que «ara ja no és moment de demanar reflexions a l'Ajuntament de Palma, sabem que no ho faran, per tant ha arribat el moment de presentar la nostra actuació a partir de maig del 2003, quan governem la ciutat». I aquesta actuació es basa, precisament, en la instal·lació del que Muñoz ha anomenat «espais de creació». Aquests espais comptaran amb locals d'assaig per als músics, escenaris per a grups de teatre i tallers per als creadors plàstics i escultors.

Però la proposta del candidat nacionalista no s'atura aquí. «El que més ens agradaria és que els creadors joves s'interrelacionin, perquè del treball conjunt i del contacte poden sortir propostes més enriquidores». D'aquesta manera, el PSM creu que és necessari que es facin espais polivalents «per a tot tipus de creadors» i que facilitin «un contacte directe entre els artistes». D'aquí sortiran projectes de música que complementin obres de teatre, o cançons inspirades en quadres i escultures basades en texts teatrals.

Muñoz té molt clar que aquesta proposta no costaria gaire d'implantar i assegura que «podem crear els primers espais en menys de sis mesos». La tasca, però, no acaba aquí. «També hem de treballar per proporcionar material tècnic adequat a aquests creadors». Per això mateix, s'instaurarà un sistema de lloguer d'equips de so i d'il·luminació per als grups de teatre i musicals.

Els nacionalistes també tenen molt clar que «la següent passa serà la contractació d'aquests grups musicals i la programació d'exposicions dels creadors locals». «Es tracta de continuar la feina feta. Els hem donat l'oportunitat de treballar en la creació i també els hem de donar oportunitats per mostrar el seu treball al públic». Muñoz va tenir el suport del grup de música Aladrock, guanyador del premi Art Jove d'enguany, i de l'artista plàstic Jaume Jiménez, que tocaren i pintaren a Sant Miquel.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.