algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

El Born obre avui la circulació en dos sentits a la part del Solleric

La vorera de l'esquerra queda, de moment, només per a vianants

Adéu a la mesura més important del Pla de mobilitat de l'Ajuntament de Palma. Avui tots els cotxes, sense cap classe d'excepció ja poden circular per la banda dreta del passeig del Born, que torna a ser de doble direcció. El batle de Palma ha ordenat que a partir d'avui s'apliquin les mesures de trànsit que va aprovar la setmana passada, i que impliquen el manteniment del caràcter per a vianants de la vorera esquerra del passeig del Born, però també la supressió de l'Acire de Jaume III.

En la pràctica, aquesta mesura suposa una passa enrere molt important en l'aplicació del Pla de mobilitat de Palma, que preveia una reforma estructural del passeig amb el pas de vehicles únicament en sentit descendent "cap a la mar" i amb la reforma urbanística de la zona, que queda per a vianants però sense cap barrera física que impedeixi el retorn del pas de vehicles en el futur.

Així mateix, tres pilons retràctils veuran modificats els seus horaris «per facilitar el moviment de públic als comerços», segons Cort. Es tracta del de la volta de la Mercè-Banc de s'Oli; el carrer de la Concepció i el carrer Cadena. Tots romandran abaixats entre les deu del matí i les dues del migdia i entre les quatre i les vuit del vespre.

Ara són molts els ciutadans que s'interroguen sobre la utilitat i la necessitat de tenir un pla de mobilitat propi "pel qual el Consistori ha pagat més de 150.000 euros" i, encara més, sobre el perquè de l'existència del Consell Assessor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, en el qual hi havia implicats tots els partits polítics, federacions de veïns, comerciants i ecologistes; i, sobretot, per què les seves decisions han estat revocades pel batle Fageda totalment en solitari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.