algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Bauzà reconeix que la funerària aboca restes al cementeri de Bon Sosec

El PSIB exigeix el seu cessament com a president

El president de l'Empresa Funerària Municipal de Palma, Joan Bauzà, reconegué ahir que des de fa més de dos anys s'aboquen residus no orgànics procedents d'exhumacions de tombes de Palma al cementeri de Bon Sosec, en el terme municipal de Marratxí, i que en molts de casos s'ha fet amb bosses de plàstic. Joan Bauzà havia afirmat fins ahir que aquests abocaments només s'havien produït durant dos dies i tan sols perquè una peça del forn on es destrueixen d'habitud les restes s'havia espenyat.

Un grup de treballadors de l'empresa ha denunciat, aquesta mateixa setmana, que Bauzà mentia i que l'abocament era una pràctica habitual. Bauzà ahir ho va reconèixer i va explicar que «em sap greu haver-los donat una informació errònia, però era la que jo tenia en aquell moment», i després reiterà que aquesta pràctica «és completament legal».

L'Ajuntament de Marratxí ha remès un informe a la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears perquè ha observat greus incompliments de la Llei de residus del Govern. Bauzà va dir que «quan aquest expedient es resolgui, ja els n'informarem». El president de la funerària va fer un agraïment al comitè d'empresa, «que ha actuat amb serietat i independència», i anuncià que «obrirem una investigació per esbrinar si els treballadors de la casa han rebut pressions dels regidors socialistes. Volem deixar clar que els delegats sindicals ho han de ser de l'empresa i no del senyor Roig. Aquestes són accions equivocades, perquè ningú no pot actuar a esquena de l'empresa o del comitè d'empresa, que representa tots els treballadors».

Per la seva banda, el regidor socialista Santi Morey exigí ahir el cessament de Bauzà com a president de la funerària municipal: «Hi ha un fet molt greu, i és que el president de l'Empresa Funerària Municipal ha reconegut que ha mentit, i quan ho va fer sabia que mentia. Per això mateix, demanam que assumeixi la seva responsabilitat i que no jugui amb els ciutadans ni amb una cap altra empresa pública». Morey va explicar que «el que no entenem és per què Bauzà ha esperat tant de temps i que l'aigua li arribàs al coll per reconèixer-ho. Això demostra que Joan Bauzà o no s'assabenta del que passa a l'empresa o no se'n vol assabentar. Aquest fet deixa molt clara la seva incapacitat per ser polític i per ser el president d'una empresa pública municipal».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.