algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

Inspectors d'Hisenda vigilen els habitatges vacacionals del poble

El PP i UMP acusen Celestí Alomar de «vendre als propietaris»

Inspectors de l'Agència Tributària de Madrid i de la Conselleria de Turisme del Govern balear vigilen els habitatges vacacionals de Pollença per detectar-hi infraccions. Les inspeccions de les darreres setmanes han alarmat els propietaris dels immobles i les agències que els lloguen, pendents de regularitzar la seva situació des que s'aprovà la Llei de turisme el 1998, la qual els deixà fora d'ordenació. Mil dels aproximadament tres mil habitatges vacacionals que hi ha a les Balears són a Pollença. Es calcula que generen un volum de negoci anual de 36 milions d'euros (6 mil milions de pessetes), del qual viuen mil famílies.

La majoria d'aquestes han intentat sense èxit regularitzar la seva situació, col·laborant amb la Conselleria de Turisme durant la passada i la present legislatures. És un exemple d'aquesta col·laboració el fet que tots els propietaris de cases vacacionals recaptin l'ecotaxa. El PP de Pollença i UMP denuncien ara que l'Agència Tributària usa una llista filtrada de la Conselleria de Turisme per inspeccionar. La llista s'hauria elaborat fa dos anys amb dades facilitades pels propietaris que confiaren en la promesa, d'Alomar, que així regularien la seva situació. Per això, acusen Alomar de «vendre» els propietaris «enganant-los per tenir les seves dades».

Aquest diari mirà de connectar amb Alomar, però és de viatge i es va estimar més delegar la seva defensa en la responsable de premsa, que va dir que «Turisme no fa inspeccions a Pollença ni ha donat llistes a l'Agència Tributària». Els propietaris dels habitatges i de les agències que els gestionen contradiuen la versió oficial i confirmen la del PP i UMP, els quals afirmen que els darrers dies han rebut la visita d'inspectors de Turisme que acompanyen els de l'Agència Tributària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.