muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
23°

Marratxí exigeix a Cort que posi fi a «les ferrovelleries il·legals»

L'incendi de dimarts omplí de fum una zona on viuen 4.000 persones

El primer tinent de batle i responsable de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Marratxí, Miquel Coll, demanà ahir a l'Ajuntament de Palma que obligui a desmantellar les ferrovelleries «il·legals» que fan frontera amb el terme municipal del Raiguer. Coll i el cap dels socialistes palmesans, Antoni Roig, denunciaren fa un any i mig la presència d'aquestes ferrovelleries i el risc que impliquen per a la població de la zona. En l'incendi que es va registrar dimarts passat horabaixa aquest risc quedà demostrat. «El fum de la ferrovelleria van afectar una àrea de Marratxí on viuen entre quatre i vuit mil persones. Encara vam tenir sort que la instal·lació que es va pegar foc es troba a cinc-cents metres dins de Palma, perquè si hagués estat la que hi ha a la vora del torrent, hauríem hagut de desallotjar aquesta població».

Per Miquel Coll, només existeix una solució, que és el desmantellament d'aquestes instal·lacions il·legals. «Suposen un perill molt greu per als nostres ciutadans en casos com aquests», afirmà. De fet, el tinent de batle de Marratxí es va desplaçar fins a l'incendi i assegurà que «el fum era molt nociu i es va estendre per un indret molt habitat». De fet, els tècnics de Medi Ambient d'aquesta localitat estan elaborant un informe que en breu serà remès a Cort, i que recollirà les conseqüències d'aquest sinistre, «amb la qual cosa esperam que Palma actuï ràpidament en contra d'aquestes instal·lacions».

Per la seva banda, el grup municipal del PSOE explicà ahir que l'Ajuntament de Palma va aprovar, l'any 1995, la redacció d'un pla integral de ferrovelleries que ha estat oblidat per aquest Consistori, «que després de set anys encara no ha fet res». L'any 1999 es va tornar a aprovar una proposta de redacció d'un pla per tal de solucionar els problemes que generen les ferrovelleries, però tampoc no s'ha actuat. El PSOE assegura que «volem reiterar la gravetat del problema que suposa aquest fet, tenint en compte que els materials que s'acumulen en aquest tipus d'instal·lacions són altament inflamables i molt perjudicials per al medi ambient, ja que els cotxes i els pneumàtics són molt contaminants».

Segons el regidor socialista Santi Morey, «des del PSOE ja es va denunciar i es va posar en coneixement dels responsables municipals el perill que implicava aquesta ferrovelleria, la qual acumulava una gran quantitat de deixalles i a més està situada a poca distància d'alguns habitatges de la zona, tant de Palma com de Marratxí. L'incendi d'ahir (dimarts per al lector) evidencia la gravetat de la nostra denúncia i posa de manifest la passivitat dels responsables de l'Ajuntament de Palma.

Pel seu costat, el grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds va denunciar també la passivitat de l'equip de govern davant les activitats il·legals, com aquestes ferrovelleries. Segons EU-EV, a la zona de Son Cladera on es va produir l'incendi de dimarts existeixen fins a cinc ferrovelleries que manipulen vehicles fora d'ús. Aquest indret està classificat com a rústic de parcel·lació limitada i, segons les normes del Pla General d'Ordenació Urbana vigent, no hi estan permesos els usos industrials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.