bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
11°

Fageda manté el Born només per a vianants, però davallarà pilons

Els cotxes podran circular en doble sentit per la banda ampla

Punt i final. El fulletó sobre l'obertura o no al trànsit del Passeig del Born ha arribat al darrer episodi. El batle de Palma, Joan Fageda, va decidir ahir mantenir tancat al trànsit rodat la part esquerra del Passeig (la que actualment està tancada al trànsit) i permetre el pas de tot tipus de vehicles en els dos sentits de la marxa per l'altre carril. Aquesta mesura es mantindrà fins que estiguin acabades les obres de construcció dels aparcaments de la Via Roma, el carrer de la Constitució i l'Avinguda d'Antoni Maura. A més a més, el batle ha fet desaparèixer l'Àrea de Circulació Restringida (ACIRE) de cap a la plaça Joan Carles I. Aquesta mesura es pren després de les nombroses reunions mantingudes pel batle Fageda amb Afedeco, Pimeco i l'Associació de Comerciants del Born així com també amb les diverses entitats veïnals i de residents de la zona.

Aquesta modificació del trànsit rodat «obeeix a l'objectiu de conjugar tots els interessos de les entitats ciutadanes i cíviques implicades per mantenir l'objectiu essencial del progressiu tancament al trànsit del centre de la ciutat, que anirà acompanyat d'una potenciació del transport públic, de tal manera que el casc històric, com a punt neuràlgic de Palma, torni a ser un punt de referència d'encontre i gaudi ciutadà a través del trànsit de vianants, a més a més de facilitar-se l'accés als comerços».

Però el batle també ha emprès altres mesures relacionades amb el trànsit consistents en una «nova regulació a l'horari dels pilons retràctils per facilitar el moviment de públic de cap als establiments. Així les coses els pilons estaran davallats durant l'horari comercial (de deu del matí a dues del migdia i de quatre de l'horabaixa a les vuit del vespre) en el carrer de la volta de la Mercè-Banc de l'Oli, a l'Acire de la zona de Sant Jaume, i en el carrer Cadena.

El batle també ha explicat que «pel que fa a la plaça d'Espanya i davant la imminència de la finalització de les obres de reforma i en atenció a la sol·licitud dels nombrosos comerços existents a la zona, així com als usuaris del mercat de l'Olivar, i amb la finalitat de facilitar al màxim l'accés als aparcaments, s'obrirà un vial al lateral sud al trànsit rodat, amb entrada pel carrer Caputxins. Aquestes modificacions entraran en funcionament en breu, ja que s'està pendent que s'introdueixin els canvis en la senyalització que es precisen i la seva vigència acabarà en el moment en que hagin acabat els projectes d'aparcaments que envoltaran el centre històric».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.