nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Obliguen Costes a pagar la llicència d'obra del passeig de sa Colònia

El Ministeri d'Administracions Públiques diu que no pot quedar exempt de l'impost

La Demarcació de Costes, entitat adscrita al Ministeri de Medi Ambient, està obligada a pagar al voltant de 180.000 euros (uns 30 milions de pessetes) en concepte de taxes i d'imposts per la llicència d'obres al passeig marítim de la Colònia de Sant Jordi. Així ho ha assegurat el Ministeri d'Administracions Públiques (MAP). Costes havia sol·licitat l'exempció de pagament emparant-se en la Llei de costes i l'Ajuntament de ses Salines ho va dur a l'aprovació del ple de la setmana passada, però aquest punt quedà damunt la taula perquè no era clar si jurídicament era possible. Per aclarir si s'havia de fer el pagament, el Consistori va demanar un informe al MAP perquè es pronunciàs sobre el tema. Ahir es va rebre l'esmentat informe, el qual conclou que Costas ha d'estar subjecta a l'impost de construcció.

El batle de ses Salines, Joan Burguera (PP), manifestà que «nosaltres no volem regalar res i si la llei no permet eximir ningú de les taxes, llavors Costes haurà de pagar». El problema, segons explicava el batle, prové de la contradicció entre dues lleis. Així, l'article 113.3 de la Llei de costes 29/1988 diu que «l'Administració de l'Estat podrà quedar exempta del pagament de la taxa per expedició de llicències que siguin exigibles d'acord amb la legislació urbanística». Mentre que segons la llei posterior reguladora de les hisendes locals quedaran suprimits tots els beneficis fiscals.

«El que volem per sobre de tot és tenir el passeig a sa Colònia i si, a més, això suposa uns ingressos que són legals, molt millor. Si la llei diu que han de pagar, nosaltres no ens podem convertir en jutges ni tampoc en advocats», afegí el batle de ses Salines. Demarcació de Costes no es va voler pronunciar sobre el tema, si bé va admetre que l'Ajuntament els havia informat d'aquesta resposta del MAP. Fonts autoritzades manifestaren que «no farem declaracions de cap tipus fins que no coneguem el contingut de la resolució, que encara no hem pogut analitzar. Després ja es decidirà si pagam o bé si s'escau interposar un recurs».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.