algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

El PSM, en contra de la construcció del passeig marítim en es Carnatge

Pere Muñoz assegura que «si es fa, es perdran els jaciments fòssils»

El PSM de Palma criticà ahir molt durament el projecte de passeig que té previst construir el Ministeri de Medi Ambient a partir del mes d'abril del 2003 en es Carnatge de Palma. Segons el candidat a Cort Pere Muñoz, «des de l'any 1991 feim propostes al ple, per tal que es recuperi aquest indret de la ciutat, i ara ens trobam que a l'única zona salvatge que ens queda a la vora del mar s'hi vol dur a terme un passeig marítim».

Muñoz va explicar que «nosaltres ens oposam frontalment a la modificació d'aquesta zona natural, tal com ho pretén fer el Ministeri. El que creim que s'hi hauria d'haver impulsat és una recuperació global del conjunt. Una neteja per deixar el lloc en condicions i després una repoblació des Carnatge amb les espècies autòctones i endèmiques de la contrada, a més de la recuperació dels camins actuals per als vianants i ciclistes i un control de la zona».

El candidat a l'Ajuntament va estar acompanyat en aquesta visita per la regidora del grup municipal a Cort, Maria Costa. Els dos explicaren que a la contrada hi ha un important jaciment de fòssils del quaternari, que desapareixerà amb la construcció del passeig marítim que pretén fer Medi Ambient. «Aquest jaciment té molta d'importància a nivell científic, perquè ens ensenya els diferents canvis climàtics patits durant la història». Entre aquests fòssils destaquen molt especialment empremtes de Myotragus.

Segons Muñoz, «el que no hem de consentir és que s'elabori un projecte que faci malbé aquesta zona només per fer-se la foto. La intervenció de Medi Ambient no és gens adequada a aquest indret». El candidat del PSM va assegurar que «el principal problema des Carnatge és que no se l'acaba de valorar com el que és».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.