nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

El pla territorial preveu un nou vial que connecti Cala Bona amb sa Coma

Planteja la reconversió de la zona costanera que limita Sant Llorenç i Son Servera

El pla territorial de Mallorca (PTM) preveu la reconversió de la franja costera en el límit entre Son Servera i Sant Llorenç a través d'una sèrie de propostes entre les quals destaca la continuïtat de la xarxa viària entre els dos municipis amb l'obertura d'un vial que possibiliti la continuïtat de l'eix que connecta Cala Bona amb Cala Millor i que arribi fins a sa Coma. A més es preveu l'ordenació del sòl classificat, la reparació dels dèficits d'equipaments i l'equilibri entre els municipis pel que fa al seu creixement residencial i turístic. El que es pretén amb aquesta actuació es donar una solució als problemes que es deriven quan dos municipis comparteixen la primera línia ja que un planejament municipal ignora la realitat del municipi contigu. L'objectiu és crear un equilibri territorial entre Son Servera i Sant Llorenç.

Entre els problemes que es deriven hi ha que la manca de coordinació del planejament municipal provoca una mala connexió viària, hi ha diferents desenvolupaments urbans de tal manera que en una mateixa zona s'hi pot trobar tot un desordre edificatori una diferència d'altures. Un dels altres inconvenients que es marquen és que hi ha un deficit d'equipaments i de dotacions. El PTM asssenyala dues actuacions fonamentals perquè es pugui aconseguir aquest equilibri. Per una banda a l'àrea situada dins el municipi de Sant Llorenç preveu la creació d'un nou vial que possibiliti la continuïtat de l'eix que connecta la zona de Cala Bona amb la de Cala Millot i pretén continuar fins a la zona de sa Coma.

També preveu la creació d'una gran àrea esportiva i espais lliures públics que doni serveis a ambdós municipis i en especial a la franja costera. Per altra banda, pel que fa a l'àrea del municipi de Son Servera les actuacions plantejades van orientades a la millora de les zones concretes que actualment estan degradades o saturades per això es crearien nous urbanitzables per certes operacions d'esponjament per una millora de la qualitat urbana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.